Közösségi oldalak

Gazdaság

Varga Mihály: a pénzügyi tudatosság növelése jót tesz a nemzetgazdaságnak

Varga Mihály: a pénzügyi tudatosság növelése jót tesz a nemzetgazdaságnak

A pénzügyi tudatosság növelése, a pénzügyi edukáció jót tesz a nemzetgazdaságnak – jelentette ki a pénzügyminiszter kedden Budapesten, a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban.

 

Varga Mihály a pénzügyi tudatosságról tartott órát az iskola diákjainak a Pénz7 programsorozat keretében. Az óra előtt újságíróknak elmondta: az elmúlt években egyre inkább a iskolai tanórák része lett a pénzügyi ismeretek átadása, és a kormány szeretné elérni, hogy már az általános iskolában kezdődjön el az edukációs folyamat.
Hangsúlyozta: minél többen lesznek képesek a hatékony és helyes pénzhasználatra, a helyes pénzügyi döntések meghozatalára, annál jobban gyarapodnak a családok, a háztartások, és rajtuk keresztül növekszik az ország gazdasági teljesítménye is.

A tárcavezető ismertette: Magyarország 2015-ben csatlakozott az Európai Pénzhét (European Money Week) pénzügyi edukációs programhoz, amelyet már 35 országban tartanak meg. Ilyenkor egy héten keresztül a pénzügyi élet különböző szereplői tartanak a diákoknak pénzügyi ismereteiket bővítő, pénzügyi tudatosságra nevelő előadásokat.

MTI

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter nyilatkozik, mielőtt órát tart a pénzügyi tudatosságról a Pénz7 programsorozatban a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2024. március 5-én. MTI fotó: Kovács Attila