Újabb devizahitelt vesz fel az Orbán-kormány – Tovább növelve ezzel az államadósságot!

Magyarország megbízott három japán nagy bankot, hogy január végén, február elején befektetői találkozókat szervezzenek. Elkezdődött tehát az újabb állampapír-kibocsátás előkészítése, derül ki a Portfolio.hu cikkéből.

Az volt a terv, hogy félmilliárd euró, vagyis úgy 180 milliárd forint értékben fog devizakötvényt kibocsátani a magyar állam, ennyi kölcsönt vesz fel. Mégpedig japán jenben történik a kötvénykibocsátás, japán befektetőket keresnek elsősorban.

Ez egyben azt is jelenti, hogy tovább nő a magyar államadósság, amely már a harmadik negyedévben túlhaladta a GDP 80 százalékát – közel annyi volt, mint 12 évvel ezelőtt, amikor az Orbán-kormány átvette a hatalmat. 2019-ig 65 százalék közelébe apadt az államadósság, aztán jött először a koronavírus-járvány, majd pedig a választásokhoz közeledve kezdett nagy osztogatásba a kormány, ez is fellökte az államadósságot.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!