Közösségi oldalak

Gazdaság

Szigorít a Mol az üzemanyag tankolási szabályokon

Péntektől a Mol töltőállomásain magyar rendszámú személyautóval maximum ötven litert lehet tankolni hatósági áron, üzemanyagkannába pedig csak és kizárólag piaci áron lehet tölteni, számolt be róla az ugytudjuk.hu.

A lap értesülései egybevágnak azokkal a tájékoztatásokkal, melyek még csütörtökön este jelentek meg több benzinkút hivatalos Facebook-oldalán.

A kőszegi Mol-kút például azt írta a közösségi platformon, hogy június 24-től

kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak. Edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes.

A kút kezelői azt kérik minden fogyasztótól, hogy amennyiben a vásárlók az autó üzemanyag-tartálya mellett külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként tegyék meg.

Ha valaki egy tranzakción belül tankol a járműve üzemanyag-tartályába, és kannába is enged magának benzint, annál ezentúl a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzák. A tankolási szabályok betartását biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik.

A kisteleki Mol-kút oldalán szintén hasonló tájékoztatás jelent meg.

Péntektől a benzin és a gázolaj beszerzési ára is változik, újra eltérő irányba. A piaci árú benzinért bruttó 7 forinttal kell majd kevesebbet fizetni, míg a gázolaj piaci ára bruttó 7 forinttal emelkedik pénteken.

A hatósági árak továbbra is 480 forinton vannak befagyasztva, viszont a piaci átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 778,9 Ft/liter
  • Gázolaj: 832,9 Ft/liter.