Közösségi oldalaink

Gazdaság

Az EU következő lépése az orosz szén, gázolaj és földgáz importjának leállítása lehet

Teljes mértékben meg kell szüntetni az Oroszországban kitermelt fosszilis energiahordozók importját az Európai Unióba, és ezt a szénnel kell kezdeni – jelentette ki a német külügyminiszter kedden Berlinben az Oroszországgal szemben tervezett újabb szankciós csomaggal kapcsolatban.

Annalena Baerbock elmondta: Németország a világ legfejlettebb ipari államait összefogó G7 csoport soros elnökeként és Franciaország az EU Tanácsának soros elnökeként egyetért abban, hogy a Bucsában és más ukrajnai településeken tapasztalt “embertelenségekre” és orosz “háborús bűncselekményekre” válaszul az EU-nak össze kell állítania

az ötödik szankciós csomagot, megkezdve az oroszországi energiahordozók importjának leállítását a szénnel, amit követhet majd a kőolaj és a földgáz.

Kiemelte: figyelembe kell venni, hogy az uniós tagok függősége az orosz energiaimporttól eltérő, ezért olyan menetrendet kell kidolgozni az import leállítására, amely az összes tagországban betartható.

Az ukrán polgári lakosság elleni vérengzésekre válaszul Németország azt is megvizsgálja, hogy olyan fegyverrendszerekkel is támogassa az orosz támadás elleni védekezést, amilyeneket eddig még nem küldött Ukrajnának – mondta Annalena Baerbock.

A 24.hu a külügyminiszterre hivatkozva azt írta, az EU mind a 27 tagállama egyetértett a fosszilis tüzelőanyagok importjának kivezetésével, ami elviekben azt jelenti, hogy ennek az eddig tiltakozó magyar kormány is részese.

További hírek a kategóriából: Gazdaság

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!