Közösségi oldalak

Gazdaság

A Mol naponta csak egy tankolást engedélyez akkor is, ha teljes áron tankolunk!

A Mol naponta csak egy tankolást engedélyez akkor is, ha teljes áron tankolunk!

Mint azt portálunk korábban megírta, egy nap csak egyszer lehet tankolni az autónkba a MOL kútjainál. Az RTL Híradó afelől szeretett volna érdeklődni, hogy valóban csak egyszer lehet-e hatósági áron tankolni egy nap, de kiderült, hogy teljes áron sem lehet többször.

A mostani döntés azt jelenti, hogy nemcsak 480 forintért, hanem drágábban sem lehet üzemanyagot venni a Molnál napi egynél többször. A Független Benzinkutak Szövetsége azt állítja, képtelenség betartani ezt a szabályt a gyakorlatban.

Ha valaki tankolt és utána bemegy, bemutatja a forgalmit és kiderül, hogy aznap már tankolt másik Mol-kúton, akkor mit fognak csinálni? Kiszivattyúzzák az autóból a betankolt üzemanyagot?

– tette fel a kérdést Gépész László elnökségi tag.

A korlátozás célja, hogy az ország ellátása biztosított legyen, és mindenkinek jusson üzemanyag. A hatósági ár jogosultjait pedig nem a Mol, hanem jogszabályok határozzák meg

– olvasható az olajtársaság közleményében, írja az RTL Híradó.

A Lukoil is szigorít!

A hálózat tulajdonosa és üzemeltetője, a Normbenz Magyarország Kft. arról tájékoztatott, hogy a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni.