Közösségi oldalak

Gazdaság

13 év után megszűnik a DIGI Sport

13 év után megszűnik a DIGI Sport

13 év után megszűnik Magyarország egyik legnépszerűbb sportcsatornája, a DIGI Sport – jelentette be hivatalos közleményben a DIGI. A korábban román kézben lévő sportcsatorna az évek során számos autóverseny-sorozat otthonaként is szolgált, a DIGI-t nemrégiben felvásárló 4iG azonban pénzügyi megfontolásokra hivatkozva a bezárás mellett döntött.

A DIGI sportadója 2009. július 23-án indult el, 2011 márciusában pedig a második, majd 2015 októberében a harmadik csatornáját is elindította a DIGI Sport, mely számos sportág mellett az autósport-rajongóinak is igyekezett kedvezni 13 évnyi működése során.

A DIGI Sporton láthatták a nézők korábban többek között a Forma-E, a GP2, a GP3, a Forma-3-as Európa-bajnokság, az IndyCar, a NASCAR, illetve a német túraautó-bajnokság (DTM) küzdelmeit, megmutatva a sportág szerelmeseinek Max Verstappen, Lando Norris, Charles Leclerc vagy éppen Mick Schumacher szárnybontogatásait.

A DIGI Sport csatornáin korábban a labdarúgó Bajnokok Ligája, az Európa Liga, az olasz Serie A, az angol Premier League, és a francia Ligue 1 legjobb mérkőzéseit is figyelemmel kísérhették a nézők, de a csatorna számos más sportág otthonaként is szolgált. Az elmúlt években egyre kevesebb közvetítési jog vándorolt a korábban a román RCS&RDS tulajdonában lévő csatornához, a piacinak egyáltalán nem nevezhető magyarországi viszonyok között pedig az elmúlt években nagyjából az életben maradás volt a cél a DIGI Sport számára.

A DIGI-t nemrégiben felvásárló 4iG végül a DIGI Sport három csatornájának bezárása mellett döntött: a DIGI Sport 1, a DIGI Sport 2 és a DIGI Sport 3 a hivatalos tájékoztatás szerint augusztus 5-ig sugároz majd. A hírt hivatalosan hétfőn délelőtt közölték a sportcsatorna dolgozóival. A közlemény szerint azért döntöttek a csatornák bezárása mellett, mert a DIGI Sport évek óta veszteségesen működött.

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna