Közösségi oldalak

Belföld

Úgy vezetett ittasan egy férfi Battonyán, hogy a gyermekei is vele voltak

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett egy férfi Battonyán. A gyermekeit akarta hazavinni, de a rendőrök leállították és eljárást indítottak ellene.

Battonyán, a Bajcsy-Zsilinszky utcából, 2021. február 18-án 16 óra körül előállítottak a rendőrök egy férfit, mert személygépkocsit vezetett úgy, hogy előtte szeszes italt ivott. A gyermekei is vele voltak, őket akarta ittas állapotban hazavinni. Az autóban nem voltak olyan magasítók, amelyeken a gyermekeknek kellett volna utazniuk. Ráadásul a férfinak nincs vezetői engedélye, mert azt évekkel ezelőtt – szintén ittas vezetés miatt – bevonták tőle. Az autót is csak kölcsön kapta, a kocsi tulajdonosa nem tudta, hogy nincs jogosítványa, ezért adta oda neki a járművet, amelyen egyébként nem volt kötelező felelősségbiztosítás.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a 47 éves férfi ellen ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indított. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság 2021. április 21-én továbbította az ügyészségre. A szabálysértések miatt indult eljárás még folyamatban van – tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Az ittasan vezetők nemcsak magukat, hanem utasaikat és közlekedőpartnereiket is veszélyeztetik. Ezért a rendőrség kéri, hogy aki alkoholt ivott, ne vezessen! A gyermekeket pedig mindig az életkoruknak, magasságuknak megfelelő biztonsági ülésbe, vagy magasítóra ültessék, az ülést gondosan rögzítsék, a biztonsági öveket pedig kapcsolják be!

…hogy mindenki hazaérjen!