Közösségi oldalaink

Belföld

Szakszerűtlen segítségnyújtásból lett halálos baleset Dévaványán

Egy elakadt munkagépet próbált egy másik munkagéppel vontatni egy férfi Dévaványán. Engedélye nem volt a gép kezelésére és egy elhasználódott kötelet használt, ami elszakadt. Az elakadt jármű vezetője beszorult a két gép közé és életét vesztette. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Mint azt portálunk is megírta Dévaványa külterületén, egy állattartó telepen 2020. október 12-én délelőtt elakadt egy munkagép. A vezetője szólt a szomszédos telephelyen dolgozó ismerősének, hogy segítsen. Korábban többször kihúzta már a gépét, amikor elakadt, ezért újra megkérte erre. Egy elhasználódott kötéllel kötötték össze a két járművet, ami elszakadt. Kétszer összekötötték, majd amikor harmadjára is elszakadt, a vontatott munkagép vezetője kiszállt, újra megpróbálta összekötni, de beszorult a gépek közé.

A férfit súlyos, életveszélyes sérüléssel vitték kórházba, ahol még aznap este meghalt. A neki segíteni próbáló férfinek nem volt engedélye a munkagép vezetésére, és a munkahelyi vezetője sem tudott arról, hogy átmegy vele a szomszédos telephelyre. A Szarvasi Rendőrkapitányság az 57 éves férfit halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. június 21-én továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

További hírek a kategóriából: Belföld

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!