Közösségi oldalak

Belföld

Szabadnapos rendőr fülelte le Békésszentandráson az autótolvajt

Kecskeméten lopott el egy autót tegnap hajnalban egy helyi férfi, délután már Békés megyében találta meg a szolgálaton kívüli helyi körzeti megbízott.

Egy Kecskeméten, a Nyíri úton parkoló autót vitt el – a benne hagyott slusszkulccsal – egy ismeretlen elkövető 2023. augusztus 27-ére virradóra. A tulajdonos az utastérben hagyta a személyes iratait és a bankkártyáját is, melyet nem sokkal a lopást követően használtak is. A kecskeméti rendőrök ennek köszönhetően már rendelkeztek az elkövető arcképével. A rutinos egyenruhások gyorsan azonosították a férfit, valamint elrendelték a kocsi körözését.

Pár órával később a Békés megyei Békésszentandráson a szabadidejét töltő helyi körzeti megbízottnak gyanús lett egy idegen, parkoló jármű, melyen nem volt rendszám. Hamar kiderült, hogy az az elvitt gépkocsi. Nem kellett sokat várni, és a településen a tolvajt is elfogták. Ráadásul az autóban két kerékpárt is találtak, melyeket nem sokkal korábban Kecskemétről loptak el. A rendőrök átszállították a 28 éves helyi elkövetőt a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, és őrizetbe vették – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.