Közösségi oldalak

Belföld

Rendőrségi hírek Békés megyéből

Súlyos testi sértés gyanúja Szeghalmon, garázdaság Békésen, állatkínzás gyanúja Kisdombegyházon, új pszichoaktív anyaggal visszaélés gyanúja Kondoroson és ittas járművezetés gyanúja Békéscsabán és Gyomaendrődön.

Szeghalmon, egy lakóház udvarán 2024. január 12-én 19 óra 30 perc körül ittas állapotban szóváltásba keveredett egymással két férfi. A vitát dulakodás követte és eközben az egyik férfi egy bicskával megszúrta és megvágta az ismerősét. A rendőrök súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indítottak eljárást ellene.


Verekedésről érkezett bejelentés a rendőrségre 2024. január 14-én 1 óra 30 perc körül. Békésen az egyik italozóban egy ott szórakozó férfi keveredett szóváltásba egy háromtagú társaság tagjaival, majd a vitából verekedés lett. Az eset során mindannyian könnyebben megsérültek. A Békési Rendőrkapitányság garázdaság bűntett gyanúja miatt indított eljárást és vizsgálják, hogy kinek milyen szerepel volt a konfliktusban.

Egy állatvédő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy Kisdombegyházon egy lakatlan ház udvarán egy kistestű keverék kutyát találtak, ami elpusztult, feltehetően ellátatlanság miatt. A ház tulajdonosa elmondta a rendőröknek, hogy a kutya az élettárásáé és nincs sem oltási könyve, sem chipje. Mivel a szakértő vizsgálat megállapította, hogy az állat halálát éhezés és kiszáradás okozta, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség gyanúja miatt eljárást indított a tulajdonosa ellen.

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei 2024. január 14-én 11 óra 20 perckor egy személyautó vezetőjét és utasát ellenőrizték Kondoroson az Aradi úton. Az ellenőrzés során mindkét férfi ruhájából alufóliába csomagolt fehér por került elő, majd a kocsiban is több kisebb csomagban fehér port és tablettákat találtak a rendőrök. A férfiakat előállították a rendőrkapitányságra és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük.

Két ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök 2024. január 14-én. Az egyik férfit 1 óra körül állítottál meg Békéscsabán, a Petőfi utcában. Személyautót vezetett és a helyszíni alkoholmérés, majd a további mérések is megerősítették, hogy ittasan vezetett. Emellett kiderült az is, hogy férfinak soha nem volt vezetői engedélye. A rendőrök engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt előállították a rendőrkapitányságra, őrizetbe vették és három napon belül bíróság elé állíthatják.

A másik feltehetően ittas járművezetőt 4 óra 35 perc igazoltták a rendőrök Gyomaendrődön, a Fő úton. Ez a férfi is személyautót vezetett, amikor megállították és a szonda pozitív értéket mutatott. Előállították a rendőrkapitányságra, ahol az újabb mérések is megerősítették az ittasság gyanúját. A rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.