„Rezes” banda bukott le Békéscsabán

Három férfi próbált meg rézkábeleket elvinni egy békéscsabai telephelyről. A cég biztonsági kameráinak képét figyelő diszpécser azonban látta, mit csinálnak. Hívta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfiakat és két segítőjüket.

Békéscsabán, egy telephelyen 2022. május 19-én 23 óra 15 perc körül megjelent három férfi és földkábeleket készítettek össze, hogy elvigyék azokat. A területen működő biztonsági kamera képeit figyelő diszpécser azonnal hívta a rendőrséget, és a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a helyszínen el is fogták a három román állampolgárt. Velük együtt még egy nőt és egy férfit is előállítottak, ők az utcán figyeltek, hogy jelezhessenek társaiknak, ha bárki érkezne a telephelyre. Ez azonban nem sikerült nekik, nem tudtak elmenekülni.

A rendőrök az ötfős csoportot előállították és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellenük. Mindannyian közvetlenül a bűncselekmény elkövetése előtt érkeztek Romániából, de vissza már nem tudtak menni, mert őrizetbe kerültek. Ugyanezen a telephelyen 2022. május 9-én hajnalban volt egy lopás, rézkábeleket vittek el ismeretlenek. A nyomozás eddigi adatai alapján akkor is a most elfogott csoport tagjai mehettek be a bekerített területre. A bűncselekmények körülményeit, az azok közötti összefüggéseket a nyomozók vizsgálják – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!