Közösségi oldalak

Belföld

Rendőségi hírek Békés megyéből

Őrizetbe vételek, garázdaság, testi sértés és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt történt rendőri intézkedések.

A Békési Rendőrkapitányság 2023. július 14-én őrizetbe vett egy 19 éves sarkadi fiatalembert, aki ellen a Békési Járásbíróság jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetése miatt elfogatóparancsot adott ki.

A Gyulai Rendőrkapitányság 2023. július 14-én késő este a távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt őrizetbe vett egy nőt. Az eleki nőnek a rendőrség órákkal korábban megtiltotta, hogy bármilyen módon felvegye a kapcsolatot az édesanyjával. Ennek ellenére a rendőri intézkedés után elment hozzá és többszöri felszólításra sem akart kimenni a lakásából. A nőt a rendőrkapitányság munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják.

Békésen, a Kodály Zoltán utcában 2023. július 15-én 9 óra 45 perc körül egy férfi bottal betörte két autó szélvédőjét. Az erőszakosan viselkedő embert a rendőrség garázdaság vétség elkövetésével gyanúsítja.

Orosházán, egy söröző előtt 2023. július 15-én 23 óra körül egy 17 éves fiatalember összeveszett a barátjával és többször arcon ütötte őt, súlyos sérülést okozott neki. A testi sértés miatt az Orosházi Rendőrkapitányságon büntetőeljárás indult.

Gyomaendrődön, a Fő útról 2023. július 15-én 23 óra 30 perc körül előállítottak a rendőrök egy férfit, mert személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy korábban közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 2023. augusztus 22-éig eltiltották a járművezetéstől. A férfi ellen büntetőeljárás indult.

Dévaványán, 2023. július 16-án 2 óra 30 perc körül egy kocsmai szóváltás után az utcán egy 17 éves fiatalember törött sörösüveggel sérülést okozott egy 14 éves fiúnak, és egy 21 éves férfit is megsebesített. A szeghalmi fiatalember ellen a Szarvasi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.