Közösségi oldalak

Belföld

Orbán és Gyurcsány már most elkezdte a kampányt

Magyarországon két hete fut a Fidesz Gyurcsány-show című kampányfilmje, amely jelenleg több mint két és fél milliós nézettségnél tart a YouTube-on és 1,7 milliósnál a Facebookon, a Demokratikus Koalíció azonban most előállt a maga kampányfilmjével, amely kevéssé meglepően az Orbán Show címet viseli.

A kampányfilm szombat reggel Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán jelent meg. Főbb szerepeit maga a miniszterelnök alakítja, aki az ellenzéki párt szerint „a leggazdagabb magyar”, de feltűnik Tiborcz István, „a luxusvej”, Szijjártó Péter, „a jachtkirály”, Rogán Antal, „a helikopterbáró” és Mészáros Lőrinc, „a dubaji kapcsolat” is. Ők az összeomló egészségügy, a rekordmagas árak országában élnek, amelyet távoli diktatúráknak adósítottak el – állítja a DK.

Ami a Fideszt illeti, Orbán Viktor pártja Karácsony Gergely budapesti főpolgármester ellenzéki miniszterelnök-jelölti indulásának a bejelentéséhez időzítette a Gyurcsány Show felkiáltással indított reklámhadjáratot, Gyurcsány Ferenc és Orbán VIktor között egyébként az őszödi beszéd 15. évfordulója miatt napok óta megy a távoli üzengetés.