Nem engedélyezett adalékanyagokat tartalmazott a Schobert Norbert által konyvasztott szirup

Nem engedélyezett adalékanyagokat tartalmazott a Vitacool Prémium Kft.-nél készülő, “Norbi Update Keto Mézédes – Mézhelyettesítő szirup, édesítőszerekkel” elnevezésű termék, ezért a hatóság elrendelte a forgalomból való kivonását és visszahívását a fogyasztóktól – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön a honlapján.

A tájékoztatás szerint a laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a termék nem engedélyezett adalékanyagokat – például nagy mennyiségű tartósítószereket – tartalmaz, továbbá a jelölésen feltüntetett értékhez képest tűréshatár feletti mennyiségben van benne szénhidrát.


Összegzésük alapján a termékben olyan, a termékcsoportban nem engedélyezett adalékanyagokat azonosítottak, mint a tejsav, a kálium-szorbát és a nátrium-benzoát.

Közölték azt is, hogy

minőségmegőrzési időre és kiszerelési egységre való tekintet nélkül került elrendelésre a termékek forgalomból való kivonása és a fogyasztóktól történő visszahívása.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!