Közösségi oldalak

Belföld

Mi várható Füzesgyarmaton?

Az önkormányzati választáshoz közeledve a környező települések közül a legizgalmasabb választás talán Füzesgyarmaton várható.

2019-ben nagy fölénnyel nyert a Mindenki Magyarország jelöltje Koncz Imre. Ahogy járunk – kelünk a településen, több füzesgyarmati is jelezte, hogy (szinte) mindenkinek csalódás a jelenlegi városvezetés Koncz Imrével az élén. Az elmondottak alapján ez többek között főként annak tudható be, hogy az önkormányzat minden kiadását visszafogta, a polgármester nem költ érdemben sem az intézményekre, sem szociális kiadásokra. Az elmúlt időszakban az borzolta a kedélyeket, hogy egy leégett ház tulajdonosának 20.000,-Ft rendkívüli segélyt juttatott azzal az indokkal, hogy a férj jól keres (nem minimálbért visz haza). A település elhanyagoltságát jól mutatja, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal kénytelen volt a település játszótereit ideiglenesen bezáratni, mert azok nem voltak biztonságosan használhatóak.

A helyi lakosság nyomására jelenleg zajlik néhány játék cseréje a játszótereken, de vajon azok biztonságosak lesznek. Az elhanyagoltság meglátszik a település demográfia adatain: az elmúlt években Füzesgyarmat lakossága jelentősen lecsökkent, már az a veszély fenyegetett, hogy csak 6 fős lesz a képviselő testület. 2023 év végére kiderült, hogy a lakosság létszáma éppen meghaladja az 5.000 főt, így a következő ciklusban ismét 8 fős lesz a képviselő- testület.
A jelenlegi polgármester több fórumon is kijelentette, hogy nem indul a következő önkormányzati választáson. Így első nagy kérdés az, hogy ha Koncz Imre nem indul, akkor lesz- e jelöltje a Márky-Zay féle mozgalomnak, akik helyben Kossuth Körként definiálják magukat? Vagy nem is indul a színeikben senki?

A kormánypártnál sem derült még ki, hogy ki fog indulni. Fideszes körökben az a hír járja, hogy legvalószínűbb a volt polgármester, Bere Károly indulása. Szóba került még Zs. Nagy Sándor önkormányzati képviselő neve, aki azonban nem kíván polgármester jelöltként indulni. Ahogy a füzesgyarmati közösségi bejegyzésekből kiderül, sokan visszavárják a volt polgármestert.

Az viszont szinte biztosnak tűnik, a gyarmatiak elmondása szerint, hogy Nagy Tamás rendőr jelölteti magát polgármesternek. Az ő indulása azért lehet érdekes, mert bár neki semmilyen önkormányzati tapasztalata nincs, a családjában van olyan személy, a sogórnője Kovácsné Czeglédi Mária aki jelentős politikai ambícióval bír, igaz tevékenysége nagyban hozzájárult az előző polgármester bukásához. Vajon ez a hölgy Nagy Tamás kampányát mennyire fogja segíteni? – teszik fel sokan ezt a kérdést.

Ami biztos, hogy április 20-ára meg fogjuk tudni a füzesgyarmati polgármester jelölteket is, mivel akkor kell elkezdeni a jelölteknek a támogató aláírás gyűjtését.

YouTube csatorna