Közösségi oldalak

Belföld

Mellékhatás lépett fel a Pfizerrel beoltott gyerekeknél

Beoltanak egy lányt Egerben a Pfizer-BioNTech oltóanyaggal 2021. december 16-án. MTI fotó: Komka Péter

Az Amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ új beszámolót hozott nyilvánosságra.

Az Amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) arról számolt be csütörtökön, hogy nyolc szívizomgyulladásos esetet jelentettek eddig azoknál az 5-11 éves gyermekeknél, akiket korábban a Pfizer/BioNTech vakcinájával kezeltek – írja a Portfolio.

A CDC korábbi jelentéséből az is kiderült, hogy a gyártó vakcinájának alkalmazását követően:

egymillió beoltottra vetítve 69 szívizomgyulladásos esetet észleltek a 16-17 éves fiúk csoportjában. A 12-15 éves fiúk csoportjában pedig 40 szívizomgyulladásos esetet jelentettek egymillió beoltottra vetítve

– írja a Reuters nyomán a lap.

Azonban a CDC nem adott még ki hivatalos közleményt azzal kapcsolatban, hogy lehet-e összefüggés a szívizomgyulladásos esetek és a Pfizer vakcinája között.

Illetve azt se közölték, hogy egyébként a nem beoltott, azonos korcsoporton belül hány főnek lett szívizomgyulladása.

„Az ügynökség beszámolójából az viszont kiderült, hogy az adatok vizsgálatának idejéig az 5-11 éves korosztályban több mint 7 millió adag vakcinát adtak be, ebből 5,1 millió első adag volt és durván 2 millió második adag. A mostani hír kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a szívizomgyulladást (myocarditis) általában vírusfertőzés okozza, de kiválthatják különböző gyógyszerek is. A szívizomgyulladás gyakori jele és tünete a mellkasfájdalom, a fáradtság, a nehézlégzés és az abnormális pulzus”

– írja a cikk.

RSS Sportklub hírek

YouTube csatorna

RSS Időjárás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!