Közösségi oldalak

Belföld

Más autójával és ittasan furikázott egy férfi Békés megyében

Nem voltak nála az iratai, a rendőröknek pedig a féltestvére adatait adta meg, így három bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. Az ellene indult eljárás iratai már az ügyészségen vannak.

 

Nyitva volt és benne maradt az indítókulcs, így könnyedén el tudott vinni egy férfi egy autót 2024. január 9-én este Békésről, a Táncsics Mihály utcából. A rendőrök nem sokkal később megtalálták, Mezőberény közelében robbant le a kocsival, mert kifogyott belőle az üzemanyag. Az iratai nem voltak nála, de mondott egy nevet és személyes adatokat, azonban hamar kiderült, hogy nem teljesen stimmelnek.

A családnévvel és az első keresztnévvel nem volt probléma, de megtoldotta még egy Józseffel is, ugyanis a féltestvérével ugyanúgy hívják őket, csak őt egy, a bátyját pedig két névre keresztelték. Persze hamar kiderült, hogy nem mondott igazat, ráadásul az alkoholszonda is ittasságot jelzett nála. Így három bűncselekménnyel gyanúsították meg: jármű önkényes elvétele, járművezetés ittas állapotban és hamis vád miatt is felelnie kell. A Békési Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot, az iratokat március 7-én a vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.