Közösségi oldalak

Belföld

Közokirat-hamisítás gyanúja és ittas járművezetés Battonyán, őrizetbe vétel Szarvason és Békésen

Battonyán, a közúti határátkelőhelyen 2023. április 27-én, 9 óra 40 perckor kilépésre jelentkezett egy tehergépkocsi és annak vezetője, egy 42 éves román állampolgárságú férfi. Az ellenőrzéskor átadta az iratait és az autó forgalmi engedélyét a határforgalmat ellenőrző határrendésznek, akinek feltűnt, hogy ez utóbbi dokumentumban az érvényesítő matrica nem eredeti. A férfit előállították a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene.

Ittas járművezetéssel gyanúsítható férfit állítottak elő a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei 2023. április 27-én Battonyáról. A 62 éves battonyai férfit 11 óra körül igazoltatták a Damjanich utcában, ahol a szonda alkoholfogyasztást jelzett nála. Mivel a többi mérések is megerősítették az ittasság gyanúját a rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak ellene.

Engedély nélküli vezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök 2023. április 27-én délelőtt. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei a 44-es számú főúton ellenőriztek egy személygépkocsit vezető férfit, akinek nem volt jogosítványa, mert az előéleti pontrendszerben nyilvántartott pontjai miatt korábban le kellett adni. A békési rendőrök Békésen, a Táncsics utcában intézkedtek egy 19 éves férfival szemben, aki személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy jogosítványa soha nem volt. A rendőrök mindkét férfit őrizetbe vették és engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt három napon belül bíróság elé állíthatják őket – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.