Közösségi oldalak

Belföld

Konstruktívan szavazott Dancsó Tibor képviselő a közgyűlésen

Fotó: Erdős Csaba

Közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció (DK) Békéscsabán. Dancsó Tibor képviselő három pontban fogalmazta meg véleményét az április 28-ai békéscsabai közgyűlésen elhangzottakkal kapcsolatban.

  • az óvodákban jelentkező szakemberhiányról
  • város működésének ellenőrzéséről
  • a repülőtér és a Kórház utcai stadion fejlesztéséről

Dancsó Tibor képviselő elmondta, hogy Békéscsaba valamennyi óvodáját fejlesztette az elmúlt években az önkormányzat, de sajnos folyamatosan csökkenést mutat Békéscsaba lakossága, ez pedig a gyerekek és az őket nevelő pedagógusok létszámán is látható.

A képviselő kiemelte, hogy az elkövetkező évben, két óvodát nézve 5 pedagógussal lesz kevesebb, helyettük dajkák gondozhatják majd a gyerekeket.

Ha most nem teszünk valamit, akkor az óvodák gyermekmegőrzővé válnak.

Azért, hogy ezt megakadályozzuk, ki kell dolgozni egy programot annak érdekében, hogy az óvodapedagógusaink jobb fizetésért, maradjanak a pályán, ne vándoroljanak el a városból – mondta az önkormányzati képviselő.

Második pontként Békéscsaba városát érintő belső ellenőrzésekről beszélt. Dancsó Tibor kérdést fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy az esetleges hibákat az önkormányzat hogyan orvosolja. A képviselő ezt követően a reptér és az Előre pálya fejlesztéséről is beszélt.

– Mindkét fejlesztést megszavaztam, mert hogy nézne ki, ha egy képviselő nem szavazná meg a saját városát érintő beruházásokat. De hangsúlyozom, hogy nem igazán értek vele egyet, illetve kicsit sokallom az árat.

Harmadik pontként a városi repülőtér illetve a Kórház utcai stadion fejlesztéséről beszélt. A képviselő kijelentette, hogy a repülőtér beruházásában csak azt szavazták meg, hogy elindul a tervezés, de kíváncsi egy olyan üzleti tervre, amely bizonyítja, hogy ez a beruházás rentábilisan hogyan lesz majd üzemeltethető. Dancsó Tibor hozzátette, hogy a jelenlegi számítások szerint, 30-35 milliárd forintba kerülhet a reptér fejlesztése, ahol körülbelül 50 embert tudnak majd foglalkoztatni.

A képviselő ezt követően a Békéscsaba 1912 Előre sportkomplexumára tért ki melyben aggályosnak tartja a hétmilliárdos fejlesztést ahhoz képest, hogy egy-egy kiemelt mérkőzésen teltház van, de általánosságban néhány száz néző látogatja a legtöbb mérkőzést.