Közösségi oldalak

Belföld

Rendőrségi hírek Békés megyéből

Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset, bűncselekmények illetve szabálysértés miatt intézkedtek a rendőrök, és elfogtak két körözött férfit.

Sarkad külterületén, 2023. szeptember 30-án 10 óra 20 perckor egy személygépkocsi meg akart előzni egy mezőgazdasági vontatót, de eközben szemből érkezett egy motorkerékpáros. A motor vezetője azért, hogy elkerülje az ütközést, lement az útról és elesett. A férfi és utasa is könnyű sérülést szenvedett.

Az Orosházi Rendőrkapitányság 2023. szeptember 29-én büntetőeljárást indított egy 38 éves orosházi férfi ellen, mert Orosházán, az Arany János utcában szeméremsértő módon viselkedett.

Békéscsabán, az egyik sörözőben 2023. szeptember 30-án 18 óra körül egy nő kötekedett a vendégekkel. A rendőrök felszólítására nem igazolta magát, nem változtatott a viselkedésén, ezért előállították. A 38 éves nőt a Békéscsabai Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vette és a rendőrkapitányság munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják.

A Szarvasi Rendőrkapitányság 2023. szeptember 30-án őrizetbe vett egy gyomaendrődi férfit, akinek a Szarvasi Járásbíróság csalás bűncselekmény miatt a körözését rendelte el.

A Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2023. szeptember 30-án elfogtak egy román állampolgárt, akinek a Szegedi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja rendelte el a körözését, mert nem fizette be a pénzbüntetését. A férfi a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

Méhkeréken, a közúti határátkelőhelyen 2023. október 2-án 1 óra 15 perc körül személygépkocsival kilépésre jelentkezett egy kínai állampolgár. A férfi ellenőrzésekor a határrendészek megállapították, hogy a vezetői engedélye hamisítvány, ezért a Sarkadi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított ellene – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.