Közösségi oldalak

Belföld

Kétegyházán és Békésen bűncselekmény gyanúja miatt, Orosházán körözés alapján történt rendőri intézkedés

Lopásról értesítették 2022. április 8-án 15 óra 45 perc körül Békés megyében a rendőrséget. Egy kerékpárt vittek el Kétegyházán, egy ház udvaráról. A bejelentés után négy óra alatt a rendőrök azonosították és Magyarbánhegyesen elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható makói férfit. A Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói a 30 éves férfit lopás elkövetésével gyanúsítják. A kerékpárt is megtalálták és visszaadták tulajdonosának.

Békésen, a Bihari János utcából 2022. április 8-án 22 óra 15 perc körül engedély nélkül vittek el egy autót, amelyben benne hagyták az indítókulcsot. A bejelentéstől számított fél órán belül a Békési Rendőrkapitányság rendőrei megtalálták és megállították a járművet. Az autó vezetőjét, egy 40 éves békési férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók jármű önkényes elvétele miatt gyanúsítottként kihallgatták. Emellett ittas járművezetésért is büntetőfeljelentést tettek ellene, mert a helyszínen alkoholfogyasztást jelzett nála a szonda. Engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indul ellene, mert a férfinak soha nem volt jogosítványa.

Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrjárőrei 2022. április 9-én 0 óra után néhány perccel Orosházán elfogtak egy békéscsabai férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki elfogatóparancsot. A 22 éves férfi a kijelölt időpontban nem kezdte meg a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését. A rendőrök Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték – tájékoztatta portálunkat Dr. Feuerwerker Béla c. r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.