Közösségi oldalak

Belföld

Jogosítvány nélküli piás autótolvaj bűnözőt fogtak a rendőrök Szarvason

Szarvason megállítottak a rendőrjárőrök egy autóst, akiről kiderült, hogy az ellenőrzés előtt több bűncselekményt is elkövethetett. A rendőri intézkedéskor azt is megállapították, hogy soha nem volt neki vezetői engedélye, ezért a férfit szabálysértési őrizetbe vették.

Szarvason, a Szabadság úton 2022. november 22-én 3 óra előtt néhány perccel megállítottak a rendőrök egy személygépkocsival közlekedő férfit. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a férfi úgy vezette a járművet, hogy soha nem volt jogosítványa, az alkoholszonda pedig pozitív eredményt jelzett nála. Az intézkedéskor azt is megállapították, hogy a férfi néhány perccel korábban a tulajdonos engedélye nélkül hozta el a kocsit, amely egy szarvasi ház előtt parkolt. Nem volt nehéz dolga, mert a járművet nyitva hagyták és az indítókulcs is benne volt. A rendőrök előállították a 20 éves kecskeméti férfit a Szarvasi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták.

Elszámoltatásakor több bűncselekmény elkövetését is elismerte, amelyeket néhány órával a rendőri ellenőrzés előtt követett el Szarvason. Többek között egy fél téglával betörte egy parkoló autó ablakát és az utastérből kivett néhány ezer forintot. Bemászott egy építés alatt álló ház udvarára is, ahonnan egy szerszámot hozott el. Ezen kívül két kerékpárt is ellopott, az egyiket a vasútállomásról. A nyomozók jármű önkényes elvétele, lopás és járművezetés ittas állapotban elkövetésével gyanúsítják a fiatal férfit. Emellett a rendőrkapitányság az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe vette az autóst és három napon belül bíróság elé állíthatja – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.