Közösségi oldalak

Belföld

Ittas járművezetés Nagybánhegyesen, Sarkadon és a Gyulánál, baleset Orosházán, lopás Békéscsabán

Békés megyében 2023. június 1-jén két férfi és egy nő ellen indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Egyiküket, egy 55 éves férfit Nagybánhegyesen, az Erzsébet királyné utcában igazoltatták a rendőrök. Traktorral volt, amikor az alkoholszondás ellenőrzés pozitív értéket mutatott nála. A rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak ellene.

 

Két órával később Sarkadon, a Szent István térről állítottak elő a rendőrök egy 42 éves helyi nőt, mert személyautót vezetett és a szonda ittasságot jelzett nála.

Ugyanezen a napon 16 óra 40 perckor a gyulai közúti határátkelőhelyen egy vontató sofőrjénél lett pozitív az alkoholmérés eredménye. A román állampolgárságú férfi belépésre jelentkezett, amikor megszondáztatták. Nem folytathatta az útját, a rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2023. június 1-jén 9 óra után Orosházán, az Ond utca és a Tass utca kereszteződésében. Egy személyautó vezetője balra akart kanyarodni, de eközben nem adott elsőbbséget, a neki szemből érkező kerékpárosnak. A biciklis elesett és súlyosan megsérült.

Fotó: police.hu

Játékokat és fülhallgatót lopott egy 16 éves fiú az egyik békéscsabai áruházból. A termékekről eltávolította az áruvédelmi eszközt és megpróbált azokkal kimenni a boltból, de a biztonsági őr megállította és értesítette a rendőrséget. A békéscsabai fiú ellen lopás bűntett gyanúja miatt indult büntetőeljárás – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.