Közösségi oldalak

Belföld

Italozás helyett őrizetbe került a kerekesszékest kifosztó 50 éves férfi Gyomaendrődön

A gyanú szerint pénzt és telefont vett el kerekesszékes ismerősétől egy férfi Gyomaendrődön. A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a kifosztás feltételezett az elkövetőjét.

Italra kért pénzt egy férfi az egyik kerekesszékes ismerősétől 2023. június 19-én Gyomaendrődön, az egyik temető bejáratánál. Mikor nem kapott, egyre agresszívebbé vált, ezért a kerekesszékes férfi értesíteni akarta a rendőrséget. Támadója ekkor elvette tőle a telefont és azt mondta neki addig nem adja vissza, amíg nem kap pénzt. Ezután a férfi elment, a kerekesszékes ismerőse pedig hazaindult, de a ház előtt ismét találkoztak, a férfi pedig továbbra is pénzt követelt.

A kerekesszékről elvette nagykapu kulcsát is, bement az udvarra, ahol folytatta agresszív viselkedését és meg is ütötte az állapota miatt védekezésre képtelen férfit. Ezután bement a házba, majd több tízezer forintot és italokat vitt el magával. A rendőrök 24 órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 50 éves férfit. Őrizetbe vették és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.