Közösségi oldalak

Belföld

Interaktív Re-AKCIÓ Békés megyében

Interaktív Re-AKCIÓ Békés megyében

Kétegyházán diákoknak és pedagógusoknak tartott országos projekt keretében rendezvényt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. A Re-AKCIÓ elnevezésű bűnmegelőzési programban közel 300 középiskolás vett részt.

Tíz éve indította útjára a Re-AKCIÓ elnevezésű programját a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. Az immár 40. rendezvény házigazdája 2022. szeptember 22-én az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Dr. Pálfi György Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium volt. Az intézmény diákjai mellett Békéscsabáról és Gyuláról is érkeztek középiskolások, így összesen közel 300 fiatal vett részt a programon.

Fotó: police.hu

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kidolgozott tematika prevenciós ismereteket közvetít. Az iskolákban olyan bűnmegelőzési rendezvények valósulnak meg, amelyek során komplex módszerekkel, több célcsoportot szólítanak meg. Az interaktív foglalkozásokon az életből merített szituációkat dolgoznak fel és a témával kapcsolatban megbeszélik a tapasztalataikat.

A rendezvényen a bűnmegelőzési tanács és bűnmegelőzési szakemberek beszélgettek az érdeklődő tanulókkal az internet veszélyeiről, elsősegélynyújtásról, balesetmegelőzésről, valamint az ön- és vagyonvédelemről. Szituációs gyakorlat is volt, ahol láthatták, tapasztalhatták a tanulók, hogy egy-egy döntés nyomán miként válhat valaki könnyedén bűncselekmény elkövetőjévé vagy áldozatává. A program moderátora a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakembere, Topa Zoltán rendőr őrnagy volt – tájékoztatta portálunkat Lipták András r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.