Közösségi oldalak

Belföld

Hiányzott egy kereke az úton cikázó teherautónak

Az úton cikázó teherautóra figyelt fel egy férfi Békés megyében. Látta, hogy a jármű pótkocsiján eggyel kevesebb kerék van és azonnal hívta a segélyvonalat. A rendőrök leállították a veszélyesen közlekedő sofőrt.

Üvegtörmeléket szállító teherautó imbolygott 2023. december 1-jén este Békésmegyében, a Nagyszénás és Orosháza közötti úton. Kiderült, hogy a sofőr azért nem tudta egyenesben tartani a járművet, mert a pótkocsi műszaki hibás volt. Az egyik tengelyen befogott és füstölt a fék, ezért a férfi leszerelt egy kereket és úgy akarta célba juttatni a 17 tonnányi rakományát. Egy autós, amikor meglátta, hogy hiányzó kerékkel, bizonytalanul közlekedik, tárcsázta a segélyhívót. A rendőrök leállították a sofőrt és elmondták neki, hogy így nem folytathatja az útját, mert a pótkocsi a biztonságos közlekedésre alkalmatlan. Elvették a vontatmány forgalmi engedélyét és szabálysértési eljárást indítottak – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség ezúton is kéri a járművezetőket, hogy műszaki hibás járművel ne közlekedjenek, mert egy jelentéktelennek tűnő, kisebb hiba is balesethez vezethet. Ha útközben, váratlanul lép fel műszaki probléma, ne legyenek felelőtlenek! Mindenképpen álljanak meg, használják az elakadásjelző háromszöget és hívjanak segítséget, szakembert.