Közösségi oldalak

Belföld

Hamar lebukott a hazug piás eleki férfi

Valótlan bejelentést tett egy eleki férfi. Azt állította, hogy megverte a feleségét és kérte, hogy a rendőrök menjenek ki hozzá. Kiderült, hogy ez nem igaz, csupán azt akarta elmondani, hogy előző nap elhagyta a pénzét és telefonját. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

Telefonon tett bejelentést egy eleki férfi 2022. november 14-én a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy bűncselekményt követett el. Azt állította, hogy nem sokkal korábban megverte a feleségét és a nő ájultan fekszik az otthonukban. Az eleki rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre siettek, ahol kiderült, hogy a nőnek nincsenek sérülései, nem bántotta senki. A 47 éves férfi azért találta ki a verésről szóló történetet, hogy a rendőrök kimenjenek a házához és el tudja nekik mondani, hogy előző nap elhagyta a telefonját, illetve a pénzét.

Amikor ez történt, ittas volt, és bevallotta, hogy a valótlan bejelentés előtt is ivott. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya hatóság félrevezetése vétség kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ellene. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2023. március 6-án továbbították az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.