Közösségi oldalak

Belföld

Felfüggesztett börtönt kapott a polgárőrt bántalmazó értetlen csorvási férfi

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 36 éves büntetlen előéletű csorvási férfi ellen, aki egy polgárőrt bántalmazott.

 

Csorváson a helyi polgárőr szervezet az „Egy Iskola – Egy Polgárőr” program keretében a Rákóczi utca – Petőfi utca kereszteződésében iskolaidőben önkéntes polgárőr szolgálatot biztosít annak érdekében, hogy a közelben levő alapfokú oktatási intézményhez érkező tanulók és szüleik áthaladását a gyalogátkelőhelyen segítse. Ennek érdekében 2024. január 29-én, a reggeli órákban a sértett férfi jelzőőrként, polgárőr minőségben, polgárőr feliratú láthatósági mellényben tevékenykedett az iskola közelében található gyalogos átkelőhelynél.

A terhelt kerékpárral érkezett a helyszínre, melynek során kiskorú gyermeke a csomagtartón tartózkodott. Mivel a kerékpárral szabálytalanul haladt át a zebrával jelzett gyalogos átkelőhelyen, ezért a sértett őt szóban figyelmeztette, hogy legközelebb a bicikliről leszállva tolja át a járművét. A figyelmeztetést követően a terhelt felindult állapotba került, a kerékpárt letámasztotta és visszament a sértetthez, akit hastájékon megrúgott, melynek következtében a sértett férfi hanyatt vágódva a földre esett – tájékoztatta portálunkat Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.