Közösségi oldalak

Belföld

Felborult egy autóbusz Békés és Mezőberény között

Felborult egy autóbusz Békés és Mezőberény között

Felborult egy autóbusz 2023. október 27-én 16 óra után néhány perccel Békés és Mezőberény között. A baleset következtében több személy megsérült.

A 470-es főút 4-es kilométerénél borult fel egy busz az erős oldalszél miatt, Mezőberény és Békés között a mentés és a helyszínelés miatt félpályás útlezárás van érvényben – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A történtek idején a térségben viharos erejű szél fújt. Az időjárás előrejelzés szerint a következő napokban is marad az esős, erősen szeles idő. Ezért a rendőrség kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási körülményekről és azokat, valamint az út- és látási viszonyokat figyelembe véve, fokozott óvatossággal közlekedjenek. Amennyiben vezetés közben úgy érzik, hogy a szél vagy az eső miatt nem tudnak biztonságosan közlekedni, inkább álljanak meg egy időre.

16:40

A katasztrófavédelem információi szerint egy ember a jármű alá szorult. A Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a helyszínre riasztották a békéscsabai és mezőberényi hivatásos, valamint dánfoki önkormányzati tűzoltókat. Az egységek kiszabadították az autóbusz alá szorult embert, és áramtalanították a járművet. A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

20:50

Ismét zavartalan a forgalom a Békés és Mezőberény közötti úton.

Az érintett útszakaszon az útlezárás véget ért, a forgalom ismét zavartalan – tájékoztatta portálunkat Szarvas Ágnes r. őrmester a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

YouTube csatorna