Közösségi oldalak

Belföld

Elveszített munkatársaiknak állítottak emléket a Békés megyei rendőrök

Elveszített munkatársaiknak állítottak emléket a Békés megyei rendőrök

Emlékhelyet és emléktáblát avattak 2023. október 31-én Békéscsabán, a rendőrség székházában. Az előbbi az Orosházi Határőr Igazgatóság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság valamennyi egykori, elhunyt munkatársának tiszteletére készült.


A megemlékezésen Berczi László r. ezredes, humánigazgatási szolgálatvezető felidézte: az elmúlt években volt, hogy régen látott, hosszú ideje nyugállományban lévő volt munkatársról érkezett fájdalmas hírt, de nem egyszer gyúltak mécsesek irodákban, íróasztalokon is tragikus hirtelenséggel, aktív korában távozott kolléga emlékére. Az ezredes hozzátette, hogy nincs erő, amely a szívszorító folyamatot megállítaná, nincs módszer, amellyel befolyásolni lehetne ezt. Az elmúlás kiszámíthatatlan és könyörtelen. Egyet tehetünk: magunkban és környezetünkben megteremtjük azt a békét, csendet, rendet, helyet, amelyben és ahol tisztelettel emlékezhetünk közösségünk tagjaira.

Képgaléria – Fotó: police.hu

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Vörös Ferenc r. ezredes kezdeményezésére, és Dorogi János nyugállományú r. alezredes támogatásával kialakított emlékhelyre egy könyv is került, amelyben a határőrség és a rendőrség integrációja óta aktív korukban elhunyt rendőrökről, rendőrségi dolgozókról lehet olvasni. Mindenszentek és halottak napja alkalmából az emléktáblánál koszorút helyeztek el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetői és az egykori kollégák alkotta egyesületek, nyugdíjas szervezetek vezetői, képviselői.

Az ünnepségen a rendőrségi székház fennállásának 50. évfordulója alkalmából egy emléktáblát is felavattak. Békéscsaba központi helyén, a belváros szívében 1973-ben épült fel a rendőrség székháza. A falai sok emléket őriznek, nehéz és sikeres időknek egyaránt tanúi voltak. Berczi László r. ezredes, humánigazgatási szolgálatvezető reményét fejezte ki, hogy az elkövetkezendő évtizedekben újabb és újabb egymást tisztelő, a szervezeti kultúrát mind magasabb szintre emelő generációk lakják majd be, és nemcsak a nehéz, avagy sikeres időket keretezik ezek a falak, hanem a hagyományokat, közösségi élményeket, az összetartozás és bajtársiasság érzését is megőrzik, jelképezik majd.