Közösségi oldalak

Belföld

Elfogták a zsadányi halálos gázolót, aki segítségnyújtás nélkül magára hagyta áldozatát

Személygépkocsi ütött el egy gyalogost Vésztőn. Az autós elhajtott anélkül, hogy segítséget hívott volna. A nő a helyszínen meghalt. A rendőrök egy hónap alatt megtalálták a segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítható férfit.

Halálos közlekedési baleset történt 2022. február 22-én 20 óra 30 perc körül Vésztőn, a Békési úton. Egy Tarhos felé tartó személygépkocsi elütött egy nőt. A baleset után az autó vezetője nem állt meg, elhajtott anélkül, hogy segítséget hívott volna a sérülthöz. Az ügyben nyomozó rendőrök egy hónap alatt kiderítették, hogy milyen autó ütötte el a gyalogost, és azt is, hogy ki vezette a járművet. A zsadányi férfit 2022. március 22-én kihallgatták. Elmondta: észlelte, hogy valamin átment a kocsijával.

Vissza is fordult, és látta, hogy mentő érkezett a helyszínre, így tudta, hogy embert ütött el. Állítása szerint nagyon megijedt, félt a következményektől, ezért az autóját közvetlenül a történtek után lemosta, hogy a baleset nyomait eltüntesse. Nem jelentkezett önként a helyszínelő rendőröknél és később a rendőrségen sem, pedig olvasta a tragédiáról kiadott rendőrségi felhívást. Senkinek, még a legközelebbi hozzátartozóinak sem beszélt arról, hogy mi történt. A férfi ellen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A történtek kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy ha közlekedési baleset történik, az érintett járművek vezetői kötelesek azonnal megállni, a balesetben megsérült, vagy a történtek miatt veszélybe került embereknek segítséget nyújtani. Emellett mindent meg kell tenniük azért, hogy további baleset ne történjen. Ha ezt a szabályt nem tartják be, elhajtanak a helyszínről, akkor annak mind a sérültek állapota, mind a büntetés tekintetében súlyosabb következménye lehet, mint egyébként lett volna.