Közösségi oldalak

Belföld

Kék hírek Békés megyéből

Az Orosházi Rendőrkapitányság 2024. június 11-én őrizetbe vett egy Borsod- Abaúj-Zemplén megyei lányt, mert az Orosházi Rendőrkapitányságon lopás miatt büntetőeljárás folyik ellene.

A gyanú szerint korábban társával egy orosházi házból laptopot próbáltak lopni, és a csárdaszállási vasútállomáson egy férfi hátizsákjából pénzt és bankkártyát vittek el. Emellett egy orosházi boltból több termékkel fizetés nélkül távoztak. Társát már korábban elfogták, őt pedig most Szolnokon találták meg, onnan állították elő az orosházi rendőrök.

Békésen, a piactéren, 2024. június 11-én délelőtt többen kiabáltak, zöldséges ládákat dobáltak és összeverekedtek egymással. A rendőrök öt embert állítottak elő, egy újkígyósi férfit és négy békéscsabai nőt, közülük két nőnek vannak könnyebb sérülései. A Békési Rendőrkapitányság garázdaság miatt büntetőeljárást indított ellenük.

Több mint egymillió forintot vesztett két Békés megyei nő 2024. június 11-én. Egyiküket SMS-sel csapták be, olyan üzenetet kapott, hogy 4550 forint pénzbírság tartozása van a rendőrség felé. A rendőrség több közleményben is felhívta már a figyelmet arra, hogy ezt az üzenetet csalók küldik, nem szabad rákattintani a benne lévő linkre. A zsadányi nő rákattintott és megadta a fizetéshez a banki adatait. Rögtön ezután közel 300 ezer forintnak megfelelő euróért vásároltak külföldön a számlájáról.

A másik károsult egy idős tótkomlósi nő, akivel egy ismeretlen telefonáló elhitette, hogy a bankja számlatisztítást végez, ezért át kell utalnia a pénzét egy általuk megadott számlaszámra. A nő megtette, a közel egymillió forintját átutalta arra a számlára, amire az idegen kérte. A rendőrök mindkét bejelentés után mindent megtettek azért, hogy a bűncselekmények áldozatai a pénzüket visszakaphassák és dolgoznak a történtek felderítésén.

Emellett mindenkit arra kérnek, hogy olvassák el és fogadják meg a rendőrség, illetve a bankok, valamint a Nemzeti Kibervédelmi Intézet tanácsait! A csalási módszerekről részletes bűnmegelőzési tájékoztatókat a kiberpajzs.hu oldalon is találnak – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.


Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban

Harry Kane: az Európa-bajnoki cím az egyik legfontosabb trófea

Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint felfelé ívelő tendenciát mutat az angol válogatott teljesítménye, Harry Kane

Alvaro Morata: az Eb megnyerésére kell koncentrálni

Alvaro Morata, a spanyol labdarúgó-válogatott csatára azt mondta, neki és csapattársainak is elsősorban az Európa-bajnokság

A Fradi öregfiúkkal ünnepeltek Dévaványán

A Fradi öregfiúkkal együtt ünnepelték szombat délután Dévaványa várossá nyilvánítása évfordulóját. A két zöld-fehér alakulat

YouTube csatorna