Közösségi oldalak

Belföld

Dobozon személyleírásból, Mezőhegyesen kamerafelvétel alapján fogtak el tolvajokat

Dobozon személyleírásból, Mezőhegyesen kamerafelvétel alapján ismertek fel rendőrök lopással gyanúsítható férfiakat. Mindkettőjüket rövid idő alatt elfogták.

Amíg dolgozni volt, ellopták egy nő kerékpárját 2024. február 7-én Mezőhegyesen. Busszal utazott munkába, a vasútállomáson szállt fel a különjáratra, a letámasztott biciklijét azonban nem zárta le. Késő este végzett, 23 óra körül érkezett haza, és nem találta ott a kerékpárját, ahol hagyta. Másnap délelőtt bejelentést tett a helyi rendőrőrsön. A körzeti megbízottak információkat gyűjtöttek, megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, és az egyiken meglátták, hogy egy férfi tekert el a kétkerekűvel. Fel is ismerték és a szomszédos településen elfogták, a biciklit pedig lefoglalták tőle, majd sértetlen állapotban visszaadták a nőnek.

Hasonló eset történt másnap Dobozon, csak ott nem kerékpár, hanem egy tele bevásárlószatyor tűnt el. A gazdája pár percre ment be egy patikába, tehát nem sok időre hagyta őrizetlenül a biciklijét a rászerelt kosárban a szatyorral. Volt egy szemtanúja a lopásnak, aki az egyik helyi körzeti megbízottnak elmondta, hogy nézett ki az a férfi, akit látott. Ő ugyan nem ismerte, de a rendőr igen. Bár a 37 éves férfi nemrég költözött a településre, a zászlós azonnal tudta, kiről van szó, és el is fogta. Mindkét lopás elkövetője ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás, a mezőhegyesi férfit őrizetbe is vették, és három napon belül bíróság elé állíthatják – tájékoztatta portálunkat Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.