Közösségi oldalak

Belföld

Békés megyei vásárlót is megkárosított egy nagykátai férfi a webáruházával

A Békés megyei rendőrség őrizetbe vett egy nagykátai férfit, mert a gyanú szerint internetes hirdetésekkel több embert megkárosított.

Interneten vásárolt gitárt egy mezőkovácsházi nő 2019 decemberében. A hangszert a megrendelésére küldött díjbekérő alapján előre ki is fizette, több mint 100 ezer forintot utalt át érte. A csomag azonban nem érkezett meg, ezért feljelentést tett a rendőrségen. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságon indult nyomozás jelentősen kiszélesedett, mert a rendőrök a mezőkovácsházi nőn kívül országszerte 26 olyan becsapott vásárlót találtak, akik internetes hirdetések útján, a cégein keresztül ugyanazzal a nagykátai férfivel kerültek kapcsolatba.

A 28 éves I. István 2019-ben és 2020-ban összesen három céget alapított és webáruházakat hozott létre, majd szüntetett meg és helyettük újabb és újabb felületeket alakított ki. Mindenféle dolgot, többek között hangszereket, háztartási gépeket, fűnyírót, bútort, számítástechnikai eszközöket, elektromos rollert kínált és a hirdetéseire jelentkezőknek még a szállítás előtt díjbekérőket küldött. A nyomozás eddigi adatai szerint 27 vásárló több mint 3 és fél millió forintot utalt át neki.

Kihallgatásán a kereskedő elismerte, hogy azok a dolgok, amelyeket árult, nem voltak raktáron, ő is csak megrendelte azokat máshonnan. Tehát olyan dolgokat fizettetett ki a vevőkkel előre, amelyek nem is voltak nála. A férfi más megyében folytatott rendőrségi eljárások adatai szerint még több embert csapott be. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a nagykátai férfit üzletszerűen elkövetett csalás bűntettel gyanúsítja és 2021. november 16-án őrizetbe vette – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

YouTube csatorna

Médiapartnerek
Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!