Közösségi oldalak

Belföld

Baleset Békéscsabán és Újkígyóson, ittas és engedély nélküli járművezetés gyanúja Békésen, hamis közokirat a gyulai határátkelőn

Békéscsabán, a 47-es számú főúton, Telekgerendás közelében 2023. augusztus 28-án 11 óra 45 perc körül egy személyautó vezetője feltehetően rosszul lett, ezért letért az útról, árokba hajtott és egy betonfal átereszének ütközve állt meg. Az autót vezető férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

 

Újkígyós külterületén, 15 óra körül egy személygépkocsi vezetője az egyik útkereszteződésben nem adott elsőbbséget egy másik személyautónak és összeütköztek. A balesetben ketten könnyebben megsérültek.

Nem sokkal később 16 óra 30 perc körül Újkígyós belterületén, a Gyulai utcán történt baleset. Egy teherautó vezetője megfordult az úton, majd amikor ismét be akart csatlakozni a forgalomba, nem adott elsőbbséget egy motorkerékpárral közlekedő férfinak és elütötte. A motoros megsérült, sérülései nem súlyosak. Felmerült a gyanúja annak, hogy a teherautó vezetője ittasan közlekedett.

A gyanú szerint ittasan vezetett az a férfi is, akit 2023. augusztus 28-án 19 óra 15 perckor ellenőriztek a rendőrök Békésen, a Szabadkai utcában. Személyautót vezetett, amikor megállították és a helyszíni alkoholmérés eredménye pozitív értéket mutatott. A férfinak soha nem volt vezetői engedélye, ennek ellenére nem csak most, hanem egy héttel korábban is engedély nélküli vezetés miatt intézkedtek vele szemben a rendőrök és akkor is ittasan vezetett. A Békési Rendőrkapitányság a két ügyet együttesen kezeli és az eljáró bíróval egyeztetve folytatja le az eljárást.

A gyulai közúti határátkelőhelyen kilépésre jelentkezett egy grúz állampolgárságú férfi 2023. augusztus 28-án 16 óra után néhány perccel. A férfi egy lengyel honosságú teherautóval akarta elhagyni az országot, de az ellenőrzést végző határrendészeknek feltűnt, hogy a vezetői engedélye nem eredeti, hanem teljes egészében hamisítvány. A határrendészeti kirendeltség munkatársai lefoglalták az okmány, a férfi ellen pedig a Gyulai Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt eljárást indított – tájékoztatta portálunkat a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.