Közösségi oldalak

Belföld

Az Orbán-kormány miatt, lassan leáll a vasúti mellékvonalakon a közlekedés Békésben

Az Orbán-kormány miatt, lassan leáll a vasúti mellékvonalakon a közlekedés Békésben

Többen keresték meg portálunkat, hogy megyénkben a 127-es vasútvonalon (Gyoma-Dévaványa-Szeghalom-Vésztő ) egyszerüen törölnek járatokat és vonatpótló autóbuszokkal próbálják lebonyolítani az utasforgalmat.

Információnk szerint, a probléma oka, hogy egyszerűen nem tudják felkészíteni a 127-es mellékvonali járatokra a szerelvényeket biztonságosan, mert vagy nincs megfelelően működő mozdony, vagy alaktrész gondok vannak. Ebből is látszik, hogy a MÁV az Orbán-kormány révén annyira kivérezteti a mellékvonali vasúti közlekedést, hogy már ott tart a dolog, hogy felfüggesztik a vasúti közlekedést Gyoma-Dévaványa-Szeghalom-Vésztő között.

Régebben a Bajnai-kormány akarta bezárni ezt a szárnyvonalat is, persze akkor a Fidesz és dolgos hangygái tömeges tüntetésbe kezdtek a vasút bezárása ellen. Most persze lapítanak mikor a mindenható kormányuk egyre másra támogat külföldi beruházásokat, stadionokat, templomokat stb., de a hazai infrastuktúrára egyszeren nem költenek.


Sajnos ez a hozzáállás jóval nagyobb problémát vet fel, mert a vasúti dolgozók mellet pl. a vésztői állomáson komplett karbantartási csoport is van, akiknek a munkahelyei is veszélyben vannak az Orbán-kormány esztelen költekezései miatt. Ugyan információnk szerint még csak pár járat nem tudott elindulni, de félő, hogy az Orbán-kormány rosszirányú költségvetései miatt, előbb-utóbb az összes vasúti mellékvonalat bezárják Békés vármegyében.

Sajnos Békés vármegyében nem csak a vasút ment tönkre de az úthálózat is, melyre szintén nem költ az Orbán-kormány jóformán csak egy-két kilométert foltozgat egy 20km-es útszakaszon, ami alig több a semminél mint tudjuk. Portálunk számtalanszor írt már cikket az elhanyagolt közlekedésre alkalmatlan Békés vármegyei utakról.

Ismét jön a tél és továbbra is a kisiskolások életével játszik az Orbán-kormány

Borítókép: Menetrendszer BZ motorvonat közlekedik a 127-es vonalon a mára megszntetett Kéthalom megálóhely közelében. Fotó: Erdős Csaba