Közösségi oldalak

Belföld

Az év legnagyobb esőjét hozhatja egy mediterrán ciklon

Mediterrán ciklon érkezik Magyarország fölé csütörtökön és pénteken, amely az év legnagyobb esőjét hozhatja magával.

A keddi napra vonatkozóan az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) még elsősorban arra figyelmeztetett, hogy extrém magas lehet az UV-sugárzás. Ugyanakkor azt is jelezték, hogy délutántól a nyugati országrészben, késő estétől pedig már a középső megyékben is megnő a felhőszakadással kísért záporok, zivatarok esélye.

Nagyobb esőre kedden még nem lehet számítani, de a zivatartevékenység szerda hajnalban várhatóan tovább fokozódik. Szerda délután kisüt ugyan a nap, de csütörtökön ismét borús felhők érkeznek Magyarország fölé.

Ez utóbbiról Molnár László meteorológus a 24.hu-nak azt mondta: nyugatról egy erős mediterrán ciklon érkezik, amely tartós, intenzív esőket és viharos szelet hoz magával. Az előrejelzések szerint olyan sok csapadék eshet, hogy

Az idei év eddigi legnagyobb esője jöhet

A csapadék mennyiségét országszerte 40 és 70 milliméter közé becsülik, amely körülbelül a június havi átlagos mennyiségnek felel meg. Az sem kizárt, hogy néhol még jégeső is lesz.

A zord időjárás pénteken is megmarad, szombaton viszont már inkább csak az ország keleti felében lesz jellemző. Vasárnap már az ország egész területén száraz, meleg időjárásra van kilátás.