Közösségi oldalak

Belföld

Állatkínzás Dobozon, ittas járművezetés Szarvason, Orosházán és Mezőberényben

Egy dobozi férfi tett bejelentést a rendőrségre 2024. január 15-én arról, hogy apósa a családi házuk udvarán egy lánccal megfojtotta a kutyájukat. A meggyanúsított férfi elismerte, hogy bántotta az állatot, elmondása szerint azért, mert haragudott rá, amiért elszökött. A Békéscsabai Rendőrkapitányság állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást ellene.

Négy ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök 2024. január 15-én Békés megyében.

Szarvason 15 óra 40 perckor, majd 16 órakor is ellenőriztek egy-egy olyan gépjárművezetőt, akik a helyszíni mérés alapján alkoholt ittak.

Nem sokkal később 16 óra 15 perckor Orosházán egy férfi le akart parkolni az autójával, de a hátramenet során nekiütközött a mellette álló kocsinak. A férfi ezután elhagyta a helyszínt, a rendőrök az otthonából állították elő. Megszondáztatták, ami pozitív értéket mutatott.

Mezőberényben 21 óra 10 perckor állítottak meg a rendőrök egy férfit, akinél felmerült az ittasság gyanúja. A helyszíni méréseket, minden járművezető esetében további mérések követték, amelyek megerősítették az ittasság gyanúját. A rendőrök mind a négy esetben elvették a sofőrök vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellenük.