Közösségi oldalak

Belföld

A helyzetkihasználással hadilábon állt a Füzesgyarmat

Fotó: Gidai Piroska

A helyzetek alapján akár győzhetett is volna Hajdúszoboszlón a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata a bajnokság 22. fordulója keretében megvívott vasárnapi mérkőzésen. A lehetőségeit azonban sorra kihagyta, vele szemben a házgazdák egy vitatott akciót gólra váltva, mindhárom pontot begyűjtötték, ezzel a hibátlan mérlegüket is megőrizték a sárrétiekkel szemben.

Jobbára mezőnyjátékkal telt az első félidő a mély talajú pályán. A gyarmatiak jól megszervezték a védelmüket, amivel a hazaiak nem igazán tudtak mit kezdeni. Helyzetek is csak a vendégek előtt adódtak. A 25. percben Popescu távoli lövését tolta ki a léc alól a szoboszlói kapus, aki 10 minutával később Raducut ütötte el, de a büntető elmaradta. A sértett közvetlenül a szünet előtt vehetett volna nemes bosszút, azonban kimaradt a nagy lehetőség.

A második játékrészt Popescu óriási ziccere vezette be, aki az üres kapuba nem tudott betalálni, a másik oldalon viszont az első lehetőségét gólra váltotta a hazai gárda Fenyőfalvi révén, aki egy erősen lesgyanús szituációban találta magát szemben Fildan kapussal szemben. A hátrányba kerülő gyarmatiak nagy energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, többször is önfeláldozóan blokkolt a hazai védelem. A szoboszlóiak kontráztak, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Popsecu fejesénél pedig Mészáros kapusnak kellett bravúrt bemutatnia a 73. percben. A végjátékhoz érve fokozták a nyomást a vendégek, az utolsó percekben már a védők is támadót játszottak, de a hajdúságiak kiállták ezt az időszakot és szerencsés győzelmet ünnepelhettek.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Hajdúszoboszlói SE–Füzesgyarmati SK 1–0 (0–0)
Hajdúszoboszló, 200 néző
Vezette: Valu Tibor (Benkő Róbert, Sztányi Tibor).
Gólszerző: Fenyőfalvi (53.).

Hajdúszoboszló: Mészáros D. – Czene (Sütő, 75.), Vincze, Barnucz, Fenyőfalvi – Balla, Nagy R. K., Szathmári, Constantinescu (Berdó, 80.) – Kónya, Karika (Drobina, 67.). Vezetőedző: Szűcs Sándor.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim Á., Raducu, Urbanowski, Pataki – Bódis, Achim S. (Vasziljevics, 67.), Kis Sz., Szilágyi M. (Virág, 88.) – Bartók (Szabó B., 23.), Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Boros Tibor: – Több lehetőségünk volt, mint az ellenfelünknek, de mivel kihagytuk a kihagyhatatlant is, ráadásul több kétes szituációból is rosszul jöttünk ki, így érdemtelen vereséget szenvedtük.