Közösségi oldalak

Sport

A BRSE is biztosította helyét a női röplabda Extraliga döntőjében

Békéscsaba is biztosította helyét a női röplabda Extraliga döntőjében, mivel az elődöntő vasárnapi, harmadik mérkőzésén harmadszor is legyőzte a Szent Benedek RA-t, ezzel megnyerte a párharcot. A fináléban – az elmúlt évhez hasonlóan – a címvédő Vasassal találkozik Tóth Gábor együttese, az első mérkőzés április 28-án lesz a fővárosban.

A párharc mindkét eddigi mérkőzése 3:2-es békéscsabai sikert hozott úgy, hogy az ötödik szettek mindig csak a lehető legkisebb, kétpontos különbséggel dőltek el, sőt az első találkozón a balatonfüredieknek mérkőzéslabdájuk is volt.

A vasárnapi találkozó első játszmájában végig három-négypontos előny volt a viharsarkiaknál, akik a szerb Marta Drpa vezérletével ezt a hajráig tartották is. Ekkor a fürediek 20-18-ra felzárkóztak, ezt követően azonban nem szereztek több pontot.

A második szettben is a vendéglátó akarata érvényesült, és idegenlégiósai –Drpa mellett a bolgár Ralica Vasziljeva – vezérletével végig vezetett. A Szent Benedek RA azonban ekkor nem adta fel, előbb 12-nél, majd újabb négypontos hátrányt ledolgozva 23-nál is egyenlített. A kiélezett állásnál feladója nyitást rontott, ami megpecsételte a csapat sorsát.

A harmadik felvonás elején a találkozón először vezettek a vendégek, de örömük nem tartott sokáig, mert a BRSE Bodnár Dorottya és a török Ceyda Aktas pontjaival gyorsan fordított. A hazaiak ritmusváltását ekkor már nem tudta lekövetni az SZBRA, amely így tavalyi bronzérme után idén is ezért a medálért szállhat harcba.

Extraligás női röplabda-mérkőzés, elődöntő, 3. találkozó

Swietelsky-Békéscsaba–Szent Benedek RA 3:0 (18, 23, 12)
Békéscsaba, 1000 néző
Vezette: Bátkai-Katona Ágnes, dr. Árpás Krisztina Enikő.

BRSE: Drpa 16, Vasziljeva 11, Bodnár 8, Aktas 10, Mosher 5, Bagyinka 2. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu 1. Vezetőedző: Tóth Gábor.

SZBRA: Vacsi, Jankovics 10, Boshankova 3, Nacsa-Pekárik 6, Herbin-Baker 5, Pérez Ramos 7. Csere: Fáth, Balogh (liberók), Sztijepics 5, Dimitrics, Szerényi, Koleva 1, Michalewicz, Orosz 1. Vezetőedző: Kristian Michailov.

Tóth Gábor: – Ez egy folyamatnak a része volt. Kétszer kikapni 3:2-re, egyszer nyert helyzetből, egyszer hazai pályán, ezt nem könnyű feldolgozni, hiszen hiába profi játékosok, mégiscsak emberekről van szó. Abban biztos voltam, hogy az első szett nem fog könnyen indulni és ez be is jött, de annak ellenére, hogy türelmetlenek és pontatlanok voltunk, átlendültünk a nehéz helyzeteken a jó nyitásoknak köszönhetően. Innentől kezdve azt éreztem, hogy valami megtört a Fürednél, és ezt kíméletlenül kihasználtuk. Gratulálok a csapatnak, rövid párharcnak tűnt, de mégsem volt az, nagyon nehéz volt!”

Kristian Michailov: – Gratulálok a Békéscsabának a döntőhöz! Ellenfelünk megérdemelte a sikert, főleg a mai meccsen, amikor egyértelműen jobb volt a játék minden elemében. Ennél jobb teljesítményre vagyunk képesek.