Közösségi oldalak

Belföld

Több, mint három kilométernyi útszakasz újulhat meg hamarosan Gyomaendrőd és Mezőberény térségében

Fotó: Dankó Béla/Facebook

Több, mint három kilométernyi útszakasz újulhat meg hamarosan Gyomaendrőd és Mezőberény térségében – jelentette be pénteken gyomaendrődi sajtótájékoztatóján Dankó Béla országgyűlési képviselő és Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója.

A 4231-es, Gyomaendrőd-Dévaványa összekötő út közel egy kilométeren újul majd meg és mivel külterületi szakaszról van szó, kétszer másfél méter széles padkát is építenek. Mezőberényben több mint 900 méteren a Kálvin tér és a 120-as vasútvonal sorompója közötti rész újulhat meg. A kivitelezés várhatóan június végéig fejeződik be.

További szakaszokat is felújítanak

Cserkúti András beszámolt arról is, hogy várhatóan hamarosan megújulhat a 4232-es út mintegy 700 méteres szakasza Gyomaendrőd belterületén, illetve a Gyomaendrőd és Kondoros közötti, 4642-es út két része is, előbbi város és az Öregszőlők között 1940 méter, illetve Öregszőlőtől 1200 méteren. A sajtótájékoztató további részében, Toldi Balázs, Gyomaendrőd, Siklósi István, Mezőberény, Valánszki Róbert, Dévaványa és Hegedűs Roland, Hunya polgármestere az elmúlt évek útfejlesztéseiről és terveikről adtak információt.