Közösségi oldalak

Sport

Schindler Szabolcs: Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült ma győznünk!

Fotó: Milyó Pál

Az év utolsó hazai mérkőzését döntetlenre zárta a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata, amely a bajnokság 18. fordulójában a Budafokkal osztozott meg a pontokon, ezzel zsinórban heteik találkozóját hozta le veretlenül. A lilák számlája az elmúlt nyolc nap triplázása során 7 ponttal gyarapodott.

Kiegyenlített küzdelem jellemezte az első negyedórát, egy nagy helyzetet jegyezhettünk fel, Pantovics lövését védte nagy bravúrral. Nagyon sok volt a hiba mindkét oldalon. A 37. percben Szabó Péter tette be jobbról nagyszerűen középre a labdát, és a jól helyezkedő Lukács közelről a kapu bal oldalába fejelt, 1–0.

Szünet után, ahogyan várható volt egy nagyon felpaprikázott Budafok lépett pályára, amelynek előbb helyzetek, majd a 72. perccben Adorján szöglete a hosszú oldalra szállt, az érkező Soltész pedig a tizenhatos jobb sarkának közeléből, jobbal kapásból bombázott a jobb felső sarokba, 1–1.

A békéscsabaiak igyekeztek visszavenni az előnyüket, ám Király Patrik felesleges szabálytalansága után tíz főre olvadt a hazai csapat, innentől kezdve azonban már az volt a leglényegesebb, hogy ne lőjön újabb gólt a Budafok. Bár még Gránicznak volt egy helyzete a végén, ez kimaradt, így maradt a döntetlen.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Budafoki MTE 1–1 (1–0)
Békéscsaba, 460 néző
Vezette: Zierkelbach Péter (Vígh-Tarsonyi Gergő, Máyer Gábor).
Gólszerző: Lukács (37.), ill. Soltész I. (72.).
Sárga lap: Bora (52.), ill. Fótyik (48.).
Piros lap: Király (79.).

Békéscsaba: Czinanó – Nagy S. (Fazekas, 66.), Farkas M., Bora, Horváth P. – Hodonicki, Király, Sipos, Szabó P. (Zvara, 84.) – Lukács R. (Paudits, 74.), Pantovics (Gránicz, 74.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Budafok: Horváth A. – Szalai D., Jagodics, Fótyik, Kotula (Kalmár, 46.) – Filkor (Ihrig-Farkas, 46.), Soltész I. – László D. (Szabó M., 66.), Adorján, Papp M. (Zuigéber, 56.) – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.