Három embercsempész, tizennégy határsértő

A Békés megyei rendőrök az M0-ás autóúton tartóztattak fel három román állampolgárt, akik afgán, iraki és szír határsértőket próbáltak átvinni Magyarországon.Embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárokat fogtak el a Békés megyei rendőrök 2020. január 10-én délelőtt Pest megyében, az M0-ás autóúton. Ketten közülük egy személygépkocsival mentek egy kisteherautó előtt, amivel a társuk ment utánuk. A járműveket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának, valamint Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei leállították és átkutatták. A kisteherautó leplombált rakterében tizennégy külföldi rejtőzködött.

Fotó: police.hu

Egy férfi afgánnak, öten szírnek, nyolcan pedig iraki állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A nyomozás eddigi adatai szerint Békés megyében illegálisan lépték át az államhatárt, majd a határ közelében beszálltak a román férfi kisteherautójába.


A rendőrök a határsértőket előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. Az embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsítható három román állampolgárt pedig a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya őrizetbe vette, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

22:18

Újra Romániában az M0-áson elfogott határsértők

A Békés megyei rendőrök átadták a román hatóság képviselőinek azokat a külföldieket, akik embercsempészek segítségével akartak átutazni Magyarországon. A rendőrök a férfiakat előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, majd meghallgatásukat követően, 2020. január 10-én 21 óra 15 perckor átadták őket  a román hatóság képviselőinek, tájékoztatta portálunkat Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy.