Zsinórban nyolcadik alkalommal diadalmaskodott a BRSE

A Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE az eredetileg október utolsó hétvégéjére kiírt találkozót pótolta szerdán Balatonfüreden, az Extraliga 5. fordulójából, amit a hazai klub kérésére módosítottak. Az újonc Balaton-partiak eddig mindössze két mérkőzést játszottak a bajnokságban, legutoljára október 10-én léptek pályára.

A mérkőzést a lelkes hazaiak kezdték jobban, azonban nem kellett sokat várni és a BRSE felvette az elé dobott kesztyűt. Glemboczkiék fokozatosan törték meg a Füred ellenállását és néhány pontos vezetésre tettek szert. Időkéréssel próbálkoztak a hazaiak, de csabai védelem szilárdan állt a lábán, melyben komoly szerepe volt a fiatal Kertész Petrának, aki ismét bizalmat kapott Tóth Gábortól. Nem történt markáns változás, így a listavezető behúzta az első szettet.

A második játékrészt Tina Grudina pontjai vezették be, a szlovén center valóságos szőnyegbombázást rendezett. Pekárik Eszter sem akart lemaradni tőle, így 6 pontos BRSE vezetésnél időkérésre készerült a Balatonfüred. Ez sem segített sokat, hiszen erőtől duzzadó, látványos röplabdát bemutatva masírozott a csapat az etap megnyerése felé. Barbora Kosekova remekül osztogatott, melyből az ütők parádéztak, minek 14 pontos különbség lett az eredménye.


A harmadik etapban sem változott a játék képe. A Békéscsaba továbbra is motiváltan és jól röplabdázott, míg a fürediek hitüket vesztették, így ismét jelentős különbség alakult ki. A jól teljesítő Kosekova helyére érkezett Cicic Marija, centerposztra pedig Szűcs Gréta kapott lehetőséget. A differencia szűkült ugyan, azonban a győzelem nem forgott veszélyben.

Zsinórban nyolcadik mérkőzést nyerte meg a csapat, ráadásul mindegyiket idegenben. A folytatás szombaton Békéscsabán, ahol az MTK együttesét látják vendégül 18 órától.

Extraliga 5. forduló

Szent Benedek RA – Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE 0-3 (-17, -11, -17)
Balatonfüred, zárt kapuk mögött
Vezette: Mezőffy Zs. T., Szarka J. I.

SZBRA: Vukoja 1, Valdez 5, Szerényi 2, White 11, N. Skoric 1, Zen 2. Csere: Baksa (liberó), Vacsi 4, Dimitric 1, Araczki. Vezetőedző: Andrea Milodanovic.

BRSE: Kosekova, Glemboczki 12, Vander Weide 15, Drpa 8, Grudina 13, Pekárik 6. Csere: Kertész (liberó), Cicic, Szűcs . Vezetőedző: Tóth Gábor

Andrea Milodanovic: – Mindenekelőtt szeretném megköszönni, hogy a BRSE a legerősebb összeállításával tisztelt meg bennünket. Hosszú kihagyás után ennyire futotta, de bízom benne, hogy a visszavágón komolyabb erőfeszítésre késztetjük őket.

Tóth Gábor: – Örülök, hogy a kellő koncentráció mellett, magabiztos győzelmet arattunk, amiből fiataljaink is kivették részüket. Várjuk a szombati hazai bemutatkozást!