Közösségi oldalaink

Sport

Zalaegerszegi siker Felcsúton, döntetlen a Fehérvár Fradi rangadón

Csak a ZTE szerzett három pontot az OTP Bank Liga 9. fordulójának szombati játéknapját, miután két bombagóllal győzni tudott Felcsúton. A Ferencváros 1-1-et játszott Fehérváron, és a Honvéd is 1-1-re végzett a Mezőkövesd ellen.


Szombat

Puskás Akadémia FC-ZTE FC 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Mance (13.), illetve Lesjak (20.), Szánthó (53.) Puskás Akadémia FC: Tóth B. – Radics, Szolnoki, Meissner, Nagy Zs. – van Nieff (Baluta, 58.), Plsek (Urblík, 58.) – Slagveer (Vanecek, 77.), Knezevic, Kiss T. (Weslen Junior, 26.) – Mance
ZTE FC: Demjén – Szalai D., Szépe, Lesjak, Bobál D., Gergényi – Vass P. (Favorov, 75.), Sankovic, Bedi – Szánthó (Zivko, 89.), Könyves (Babati, 67.)

Jól kezdett a hazai csapat, Antonio Mance első élvonalbeli találatával előnybe is került. Nem sokkal később egyenlítettek a zalaiak az előrehúzódó Zoran Lesjak szép góljával, innentől kezdve pedig mezőnyfölényben játszottak. Mégis a Puskás Akadémia állt közelebb a vezetés újbóli megszerzéséhez, előbb Mance lövése csattant a kapufán, majd a szünet előtt a horvát támadó fejesét a gólvonal közeléből fejelte ki egy vendégvédő.

A második félidő nagy felcsúti helyzetekkel kezdődött, de a Zalaegerszeg szerezte meg a vezetést egy újabb szép lövéssel: Szánthó Regő a tizenhatos sarkáról csavart a kapu jobb oldalába. A Puskás Akadémia nagy energiákat mozgósított az egyenlítésért, közben hátul fellazult a védelme, amit a vendégek gyors kontratámadásokkal igyekeztek kihasználni. A hajrához közeledve elkeseredetten küzdött az egy pontért a hazai gárda, ám nem sikerült betalálnia. A felcsútiak sorozatban negyedik vereségüket szenvedték el, míg a kék-fehérek három kudarcot követően gyűjtötték be ismét a három pontot.

Budapest Honvéd FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Hidi (69., 11-esből), illetve Berecz (62.)
Piros lap: Tamás (18.)
Budapest Honvéd: Tujvel – Baráth, Kamber, Lovric – Szabó A. (Kesztyűs, 67.), Szendrei, Hidi, László (Kocsis, 67.; Németh D., 94.), Tamás – Tóth-Gábor (Bocskay, a szünetben), Zsótér (Nagy G., 67.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas (Lakveheliani, 57.; Vadnai, 73.), Jagodics, Meszhi, Eperjesi – Cseri, Karnyicki, Berecz, Besirovic (Jurina, 85.) – Vutov, Szerderov (Borjacsuk, a szünetben)

A mérkőzés elején jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a lendületes letámadásra építő csapatok, majd a 18. percben Tamás, aki korábban éles szögből lőtt kapufát, a felező környékén szállt bele látványosan Besirovicba, így azonnal piros lapot kapott. A Mezőkövesd azonban közel húsz percig nem tudta érvényre juttatni emberelőnyét a lelkes és harcos Budapest Honvéddal szemben. A szünet előtti hajrában pedig hiába irányította a játékot a vendégcsapat, a kapura nem jelentett veszélyt.

Fotó: Gál Péter

A második félidőben közelebb került ellenfele kapujához a Mezőkövesd, amely a 62. percben a védők mögé jó ütemben bemozgó Berecz révén megszerezte a vezetést. Előnyének azonban nem sokáig örülhetett, mert a hazai együttes büntetőt harcolt ki – ápolás miatt akkor éppen kilenc kispesti játékos volt pályán -, amit Hidi váltott gólra. A folytatásban ismét nem tudott érvényt szerezni létszámfölényének a sablonos és sokat rontó Mezőkövesd, így a cserékkel jól frissítő Honvéd kiharcolta a döntetlent. A kispestiek negyedik hazai fellépésükön is nyeretlenek maradtak a bajnoki szezonban, két vereség után másodszor szereztek egy pontot. A Mezőkövesdnek ezzel a döntetlennel megszakadt a négy forduló óta tartó pont nélküli sorozata.

MOL Fehérvár FC-Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Nikolics (55., 11-esből), illetve Somália (43.)
MOL Fehérvár FC: Rockov – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Nego, Nikolov – Bamgboye, Houri, Petrjak (Evandro, 68.) – Nikolics (Zivzivadze, 77.)
Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka, Dvali, Kovacevic, Heister – Somália (Sigér, a szünetben), Haratin (Vécsei, 88.) – Skvarka (Zubkov, 72.), Isael (Nguen, 68.), Laidouni – Boli (Baturina, 68.)

Az NB I csúcsrangadóján az első percek tapogatózása után a Fehérvár vált kezdeményezőbbé, a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő Ferencváros erejét beosztva, türelmesen játszott. Az első félidő feléig helyzet csak a vendégkapu előtt alakult ki, a fehérvári hálóőrnek nem akadt dolga.

Fotó: Fradi.hu

A folytatásban is a Vidi támadott jóval többet, a szünet előtt mégis a zöld-fehérek szereztek vezetést Somália fejesével. Fordulást követően felpörögtek az események, pár perc alatt több gólhelyzet volt, mint az első játékrészben. Egy sarokrúgást követően Stopira járt közel az egyenlítéshez, fejesét a gólvonal elől tisztázták a védők. Egy percre rá, Funsho Bamgboye buktatása után Nikolics Nemanja büntetőből már nem hibázott. A középkezdés után újra vezethetett volna a Ferencváros, de Marcel Heister nagy helyzetben nem találta el a kaput. Később fölénybe került a Ferencváros, azonban a kapuk kevésbé forogtak veszélyben. A hajrához közeledve Bamgboye járt közel a győztes gólhoz, ám éles szögből az oldalhálóba bombázott, a túloldalon Oleksandr Zubkov jól helyezett szabadrúgását tenyerelte ki Emil Rockov, így maradt az 1-1 döntetlen. A két csapat között így maradt az egypontos különbség a tabellán, de a fővárosiak eggyel kevesebb mérkőzést játszottak.

Vasárnap

Az MTK fölényesen nyert a tartalékos Újpest ellen, a Paks elvitte a három pontot Budafokról, míg a Kisvárda legyőzte a DVTK-t az OTP Bank Liga 9. fordulójának vasárnapi játéknapját.

Budafoki MTE-Paksi FC 2-3 (2-3)
Gólszerzők: Ihrig-Farkas (7.), Kovács D. (27. – 11-esből), illetve Sajbán (15.), Hahn (29.), Bognár I. (42.)
Budafok: Póser – Huszti A., M. Nikolic, Romic, Medgyes – Soltész, Kulcsár K. (Zsóri, a szünetben), Oláh – Ihrig-Farkas (Skribek, a szünetben), Kovács D. (Micsinai, 65.), Szabó M.
Paks: Hegedűs – Lenzsér, Böde, Gévay – Osváth (Kulcsár D., 57.), Balogh B., Bognár I. (Ádám, 81.), Bertus – Sajbán, Haraszti (Szabó J., 57.), Hahn (Vas G., 71.)

Mindjárt a kezdés után bátor támadójátékot vállalt fel az egyaránt jó formában lévő két együttes, ennek eredményeként az első félidőben jól szórakozhattak a nézők, és láthattak öt találatot. A hazaiak kétszer jutottak vezetéshez, a 7. percben Ihrig-Farkas nem túl nehéz lövését védte be Hegedűs, majd a 27. percben Kovács értékesítette azt a büntetőt, amit ő harcolt ki Bödével szemben. A paksiak leginkább beívelésekkel próbáltak zavart kelteni a hazai védelemben – többször sikerrel -, és a kétszeri egyenlítést követően a szünet előtt átvették a vezetést. Előbb Sajbán a védők mögé beívelt labdát fejelte közelről a kapuba, majd Hahn szöglet után szerzett szemfüles találatot a budafoki védelem asszisztálása mellett, Bognár pedig átlövésből volt eredményes. A felfogás nem változott a folytatásra sem, de sokáig mégsem jutottak közvetlen a kapuk elé a támadások egyik oldalon sem. Aztán közel húsz perc elteltével a Budafok mezőnyfölényt harcolt ki, és beszorította a vendégeket, de helyzeteit sorra elpuskázta. Válaszul a Paksnak voltak ziccerei és kapufája is. A hajrában elfogyott az ötlet a Budafokból, a kapu elé ívelt labdákkal pedig nem tudott komoly zavart kelteni, így az egyenlítés is elmaradt. A Budafok három győzelem után kapott ki ismét a bajnokságban, a Paks viszont Bognár György vezetőedző irányításával továbbra is veretlen: egy döntetlen mellett negyedszer nyert.

Újpest FC-MTK Budapest 0-4 (0-3)
Gólszerzők: Prosser (4., 10.), Miovski (18., 93.)
Újpest: Németh M. – Kastrati, Nagy Zsolt (Varga B., 69.), Baosic, Pauljevic – Mitrovic – Hajdi (Laczik, 93.), Fehér C. (Szűcs Á., 87.), Stieber Z., Antonov – Tallo (Büki, 87.)
MTK: Mijatovic – Balázs B. (Ikenne-King, 66.), Ferreira, Nagy Zsombor, Schön – Cseke (Biben, a szünetben), Mezei Sz. (Osei Clinton, 83.), Kata – Gera (Kanta, 83.), Miovski, Prosser (Lencse, 66.)

A koronavírus-járvány által sújtott, így rendkívül fiatal csapattal kiálló Újpest – amely kérte a találkozó elhalasztását, de az MTK ehhez nem járult hozzá – támadásban és védekezésben is súlytalannak bizonyult az első félidőben. Középpályán a támadásépítés és az ellenfél akcióinak megszűrése sem működött, ritkán kezdeményeztek párharcot. Így az MTK szinte akadálytalanul építhette a támadásait, és a 18. percben már 3-0-ra vezetett. A második félidőben a hazaiak védekezése valamelyest feljavult, sokkal bátrabban és pontosabban támadtak. Az MTK magabiztos előnye tudatában némileg visszahúzódott, és már nem erőltette a támadásokat. A folytatásban helyzetekig is eljutott az Újpest, de a befejezésekkel nem volt szerencséje, illetve erőtlen volt az amúgy sokszor ígéretesen alakuló akciók lezárása. Érett ugyan a hazaiak becsületgólja, a mérkőzést azonban egy kontra végén a vendégek negyedik találata zárta.

Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Gólszerző: Sassá (61.)
Kisvárda: Dombó – Melnyik, Datkovic, Rubus, Hej – Lucas, Simovic (Karaszjuk, 91.) – Navratil (Cukalasz, 80.), Bumba, Sassá (Kovácsréti, 84.) – Viana (Horváth Z., 80.)
Diósgyőr: Danilovic – Szűcs K., Karan, Hegedűs – Sesztakov (Hasani, 75.), Márkvárt, Max, Polgár K. – Ivanovski (Makrai, 87.), Grozav (Rui Pedro, 67.), Drazic

Az első félidő nagy részében mezőnyjátékot láthatott a közönség. A hazaiak birtokolták többet a labdát, s támadásban is ők voltak veszélyesebbek, két nagy helyzetük is adódott, de előbb Viana ziccerben a kapu mellé pörgetett, majd Danilovic hárított Sassá lövése után. A Diósgyőr alig jutott el ellenfele kapujáig. A szünet után óriási nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a Kisvárda, és a sokadik lehetőségét kihasználva, negyedóra elteltével meg is szerezte a vezetést. Ezt követően visszaálltak a házigazdák, nagyobb területhez jutott a DVTK, de nem tudott élni vele, sőt, egy nagy védelmi hiba miatt majdnem kétgólos hátrányba került, a kapufa azonban kisegítette. A hajrában mindent elkövetett az egyenlítésért a Diósgyőr, kétszer is kapufát rúgott, de a gól nem jött össze. A várdaiak saját közönségük előtt először gyűjtötték be a három pontot ebben az idényben, a DVTK pedig harmadik idegenbeli meccsén a harmadik vereségét szenvedte el.

További hírek a kategóriából: Sport

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!