Közösségi oldalak

Sport

Veresegyházi harcművész gála – Békés megyei résztvevőkkel!

A békéscsabai JALTE aikidosai Balázs Sándor III. DAN mester vezetésével.

Március végén, Veresegyházán, a Kucsa Tamás Városi Sportcsarnokban sikeresen lezajlott az KI Művészetek Egyesülete által szervezett Ragadozók Kupa Harcművészeti Sportnap és Gálaest. A rendezők, akiket Pintérné Gazdag Anett 6. danos aikido mester vezetett, mindent megtettek a sikeres lebonyolítás érdekében, s ezt siker koronázta, maximális elismerés illeti Őket!

Százhúsz fiatal sportoló (aikido, kick-box, karate, torna) és több tucat gyermek tekinthetett be a kick-box formagyakorlat, torna, aikido, eszközös edzések, ovis kick-box rejtelmeibe. Az edzők is mindent megtettek, hogy a sportolók fejlődhessenek: Puravecz Péter formagyakorlat szakágvezető, Schersing András, Horváth Zsolt, Papp Attila, Mónus Viktor és Nagy István jó munkát végeztek. Este pedig izgalmas ringes mérkőzéseket és látványos bemutatókat láthattak a nézők.

A versenyzők és a szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak a csarnokba, így a szép számú érdeklődő feltöltődve, élményekben gazdagon távozhatott. A megnyitón Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere, Cserháti Ferenc alpolgármester, Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke és Bodnár Gyula, a Nemzeti Aikido Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket. A díszvendég, Mórádi Zsolt tízszeres kick-box világbajnok a mérkőzések kommentálásában is részt vett. Természetesen a látványos bemutatók sem hiányozhattak, vagyis igazi „sportshow” alakult ki.

A meghívottak között jelen volt Gregor László, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke is. A Békés megyeieknek amúgy is fontos szerep jutott a tartalmas harcművész napon. A JALTE és a Fényesi Dojo SE aikidosai Balázs Sándor III.DAN mester vezetésével vettek részt az oktatáson. Puravecz Péter Mester, a magyar kick-box formagyakorlat válogatott szövetségi kapitánya és válogatott versenyzője, Halustyik Cintia akrobatikus elemeket oktatott, a füzesgyarmati bírók, Gasparik Róbert nemzetközi kick-box versenybíró és Fábián Mihály bíró a bíráskodásban vettek részt.

A március 27-i vasárnap emlékezetes marad mindenki számára, aki műveli, vagy csak kedveli a harcművészeteket. Ezek után nem meglepő, hogy a rendezők a jövő évben is meg szeretnék rendezni a „ragadozók kupáját”.