Vereség Diósgyőrben

A Füzesgyarmati SK labdarúgó-csapatának hármas nyerő szériája szakadt meg vasárnap Miskolcon. Az NB III-as pontvadászat Keleti csoport 23. játéknapjának borsodi derbijén az utóbbi hetekben szintén jól teljesítő DVTK fiataljai igazolták jó hírüket, és némi szerencsével mindhárom pontot otthon tartották.

A mérkőzés elején két gyors gólt is elért a gyarmati együttes, balszerencséjére mindkét véleményes esetben lest jelzett az asszisztens. Nagy iramú játék folyt a pályán, a félidő közepén gyors gólváltással. Előbb egy szöglet után az üresen maradó Korbély az ötös sarkáról szerzett vezetést csapatának (1–0), de a középkezdést követően nyomban jött a válasz is. Kinczel jobbról ívelt középre Popescuhoz, aki mellel lekészítette a labdát Székely Dávidnak, a támadó pedig 18 méterről küldött védhetetlen bombát a diósgyőri kapu bal oldalába.


A félidő második felében a hazaiak birtokolták többet a labdát, veszélyt azonban a látogatók jelentettek a kapura, igaz lábbal Lukács és Villand is pontatlan volt, fejjel pedig Kinczel döntött rosszul a kapussal szemben állva. A második játékrészt egy Popescu-ziccer vezette be, aki „eltörte a labdát”, amely így is túljutott a kapuson, de centikkel a kaput is elkerülte. Hidegzuhanyként jött a 61. percben a hazaiak második gólja.

Ismét egy hosszúra ívelt labdával gyűlt meg a gyarmatiak baja, amelyet Boros fejelt vissza Korbély elé, aki középről nem hibázott, és az üresen maradt kapuba tessékelte a labdát, 1–2.

A vendégek támadók pályára küldésével próbálták „felrázni magukat”, még Raducu helyére is vérbeli csatár lépett be, azonban ahogy fogyott az idő, úgy vált egyre esetlegesebbé a játékuk. Az utolsó negyedóra jelentős része pedig a diósgyőri játékosok ápolásával telt. A hazaiak ettől függetlenül lezárhatták volna a meccset, mert a kitámadó vendégek között két alkalommal is ziccert vezethettek Fildanra, aki viszont a helyzet magaslatán állt.

A végén még a kilépő Achimot egy keresztező hátvéd a 16-oson belül letaglózta. A büntető elmaradt, még sem ez volt a legfájóbb, hanem a,z hogy a védőt kulcscsonttörés gyanújával kellett kórházba szállítaniuk a mentőknek.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Diósgyőri VTK II.–Füzesgyarmati SK 2–1 (1–1)
Miskolc, 180 néző.
Vezette: Jakab Árpád (Tőkés Róbert, Kovács Zoltán).
Gólszerző: Korbély (21., 61.), ill. Székely (22.).

Diósgyőr: Bukrán – Orosz D., Gréninger T. (Valkay, 90.), Zsiga (Szabó B., 80.), Orosz M. – Géringer L., Szűcs, Fenyőfalvi – Boros, Korbély (Varga J., 77.). Edző: Vég Csongor.

Füzesgyarmat: Fildan – Kinczel (Vincze, 63.), Achim (Styecz, 83.), Raducu (Pölöskei, 75.), Toca, Pataki – Székely, Kis Sz., Villand, Lukács – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Vég Csongor: – Végig küzdelmes mérkőzés volt. A bajnokság legjobb csapata ellen fegyelmezett és taktikus játékkal sikerült itthon tartanunk az értékes három pontot. Gratulálok a Füzesgyarmatnak is!

Boros Tibor: – Magas színvonalú mérkőzésen vagyunk túl. Mindenképpen el kell mondanom, hogy amit előzetesen vártam, taktikailag és technikailag a hazaiaktól, azt kitették a pályára. Egész héten nem véletlenül szajkóztam azt, hogy a helyezésektől függetlenül a bajnokság egyik legjobb csapatával fogunk találkozni. Még sem tudok teljes mértékben objektíven értékelni, mert számos olyan külső befolyás ért bennünket, amelyeket vissza kell néznem. Ettől függetlenül elismerésem a hazai fiataloknak!