Közösségi oldalak

Sport

Változások Békés megye sportvezetésben!

Békéscsabán, a Fegyveres Erők Klubjában tartotta tisztújító küldött közgyűlését a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete.

 

Mint ismeretes , ez az egyesület tömöríti Békés megye sportszövetségeinek jelentős részét. Marik Lászlóné elnök asszony beszámolójában elemezte az eltelt időszak eredményeit. Óriási szervező munkával, a megváltozott jogi szabályozáshoz alkalmazkodva bonyolították le a sportszakember képzést. A szövetségek jelentős része a nehéz körülmények ellenére is életjeleket mutatott, rendezvényeket, versenyeket bonyolított le. Marik Lászlóné a problémákat sem hallgatta el. A megyei sportszövetségi egyesület több, mint tíz éve nem kap állami támogatást. Néhány szövetség , amely évek óta nem mutat életjeleket, kikerült az egyesület keretéből.

A közgyűlés a beszámolót elfogadta. Marik Lászlóné „Katika” , Elnök Asszony bejelentette, hogy március 1 időponttal, több, mint harminc éves tevékenység után lemond elnöki posztjáról. Szintén lemondott alelnöke, a kiváló kosárlabda szakember és pedagógus Iványi László is. A közgyűlés elfogadta a lemondásokat azzal, hogy Marik Lászlóné több évtizedes munkáját tiszteletbeli elnöki poszttal ismeri el, és természetesen számít segítségére és hatalmas tapasztalatára a jövőben.

Az új elnökség is megválasztásra került, amelybe „régi-új személyek” kerültek be. Az egyesület elnöke Jámbor Zoltán lett, alelnöknek Szabó Ágnes és Gregor László lettek megválasztva. Az elnökségbe tagként Csabai Dániel, Fabó István, Janesz János, Winkler Andor került be. A Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete új felállásban folytatja értékes munkáját!