Utólsó utáni percekben veszített a Füzesgyarmat az NB III-ban

Fotó: Erdős Kiara

Hazai vereséggel kezdte az évet az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában a Füzesgyarmati SK csapata. A piros-fehér alakulat a vasárnapi 2. játéknapon hiába harcolt ki nyomasztó fölényt a Cegléd ellen, a vendégek a hosszabbításban egy kontrából mindhárom pontot bezsebelték.

Jó iramú, küzdelmes első félidőt láthatott a publikum. A vendégek a pálya két oldalán szabálytalanságokkal tördelték a hazaiak szélsőjátékát, a pontrúgásokból viszont három alkalommal is ígéretes lehetőséget alakítottak ki a gyarmatiak. Volt még egy nagy helyzetük a piros-fehéreknek, amit Mikler kapus hárított nagy bravúrral. Az ő társai viszont csak Fildan könnyelműségét válthatták volna gólra, de a kapitány hibáját korrigálták a védők.


A második félidőben jelentős mezőnyfölényt harcolt ki a hazai együttes. A látogatókat „megfogta” a sárréti nyár, erejükből leginkább csak védelmük megszervezésére futotta. Több lehetőség is adódott a klasszikus befejezőcsatár nélkül játszó hazaiak előtt, akik nagy erőket mozgósítottak a vezető gól megszerzése érdekében. A látogatók a hosszabbításban is a döntetlen megtartásáért küzdöttek, de a 94. percben Hussein szögletéből megkontrázták a gyarmatiakat és Csoszánszki révén megszerezték a győzelmet érő találatot (0–1).

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Ceglédi VSE 0–1 (0–0)
Füzesgyarmat, 350 néző
Vezette: Veizer Roland (Kövér Tamás, Kovács Zoltán).
Gólszerző: Csoszánszki (94.).
Jó: Hussein, Achim Á., Achim S., Kis Sz., ill. Mikler, Laczkó, Juhász Gy., Markó.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Szabó R., Sundas – Achim Á. – Vajda (Raducu, 75.), Hussein, Kis Sz., Vincze D. (Balogh G., 46.) – Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Cegléd: Mikler – Bagó, Csendes, Juhász Gy. (G. Bíró, 46.), Polyák – Markó, Juhász A., Takács (Csoszánszki, 46.), Kovács L. (Herczeg, 58.), Papp – Laczkó. Vezetőedző: Makrai László Gergely.

Boros Tibor: – Nagy erőket mozgósítottunk annak érdekében, hogy győzelemmel örvendeztessük meg a szurkolóinkat, de számtalan ziccert elhibáztunk. Rengeteg pontrúgásunk volt, de ezekből kihagytuk a kihagyhatatlant is, ennek ellenére úgy érzem, hogy a mérkőzést a keddi edzésünkön veszítettük el, amikor harcképtelenné tettük csapatunk legjobb formában lévő játékosát, aki a befejezésekért felelt volna.

Makrai László Gergely: – Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőt végül sikerült túlélnünk. A másodikban már nekünk is volt egy-egy lehetőségünk, de végül szerencse is kellett a győzelmünkhöz.