Újabb győzelmével már dobogós helyen a Békéscsaba az NB II-ben

Fotó: Milyó Pál

A „beugró” szakmai vezető, Pásztor József győzelemre vezette a Békéscsaba 1912 Előre csapatát vasárnap, az NB II-es labdarúgó-bajnokság 8. fordulója keretéében megvívott Nyíregyháza elleni Kórház utcai mérkőzésen. A lila-fehére egylet ezzel továbbra is verhetetlen, a 3 ponttal pedig már dobogós helyen áll a Debrecen és a Gyirmót mögött.

45+2. perc: Pantovics ívelt középre, és a berobbanó Lukács Raymond a jobb felső sarokba fejelt, 1–0.
67. perc: Hursán György cselezte be magát a 16-oson belülre és okosan a bal alsó sarokba gurította a labdát, 2–0.

Merkantil Bank Liga NB II, 8. forduló

Békéscsaba 1912 Előre–Nyíregyháza SFC 2–0 (1–0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 2040 néző
Vezette: Veizer Roland (Tőkés Róbert, Sinkovicz Dániel).
Gólszerző: Lukács (45+2.), Hursán (67.),

Békéscsaba: Czinanó – Farkas M., Nagy S., Bora, Szabó P. (Horváth P., 74.) – Pantovics, Hodonicki, Hursán, Kitl (Mészáros, 82.) – Paudits, Lukács R. (Máris, 62.). Szakmai vezető: Pásztor József.

Nyíregyháza: Fejér – Svedjuk, Fodor F., Jánvári, Galambos (Papucsek, 88.) – Farkas A. – Kalocsai, Papp M. (Kártik, 59.), Ötvös, Gyurján (Györgyi, 46.) – Hamed. Vezetőedző: Gálhidi György.

Brlázs Gábor: – Beigazolódott, amire számítottunk, egy nagyon szervezett, agresszíven védekező Nyíregyházával találkoztunk, nehezen tudtuk feltörni őket. Szünet után már nyitottabban játszottak, de sajnos nem tudtuk ezt megfelelően kihasználni. Nagyobb arányban is nyerhettünk volna.

Gálhidi György: – Természetesen a fiúk lelkét lerombolta az első félidő utolsó percében kapott gól, hiszen addig jól védekeztünk. Nem is értem, hogy abban az egyértelmű szituációban miért nem tudtuk elrúgni a labdát, a mi hibánk kellett ahhoz, hogy gólt kapjunk. A második félidőben majdnem felbillent a pálya, annyira beszorítottuk a Békéscsabát, de ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. A futball örök törvénye, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, de a második kapott gól ellenére is dicséretet érdemelnek a játékosok, mert az utolsó másodpercig küzdöttek, de ma egyszerűen képtelenek voltunk gólt rúgni.